zdrave.toБаба Амна Нур от град Аботабад, Пакистан, се е родила

...
zdrave.toБаба Амна Нур от град Аботабад, Пакистан, се е родила
Коментари Харесай

Сензационна развръзка на драмата с бебето с глава на извънземно

zdrave.to

Баба Амна Нур от град Аботабад, Пакистан, се е родила напълно обикновено, само че скоро главата й стартира да пораства доста бързо и лекарите слагат ужасна диагноза.

Ниша и Аман Малик чакали дълго време за второто дете. 



Скоро бебето дало признаци за ужасно заболяване. Главата й почнала да пораства бързо и детето замязяло на извънземно. Лекарите диагностицирани: рядка форма на хидроцефалия. Вътре в черепа Ама натрупвала огромно количество течност. И това положение можело да коства живота й.

" Поради тежестта и размера на главата, не можех да променям памперсите сама. Имах потребност от помощта на брачна половинка си или на различен член на фамилията и това доста ми тежеше ", споделя майката.

Родителите започнали да се събират пари за лекуване - нужни били Щатски долар 2500. Детето се влошавало: тя не можела да се храни правилно и да спи, какво оставало да се движи..

Накрая, съумели да оказват помощ на 7-месечното бебе. Шест литра течност били изпомпани от Амна. И, съгласно лекаря Назир Бхати, който провеждал интервенцията, главата на момичето е намалял съвсем на половина. Но останала доста кожа, която в този момент също би трябвало да се лекува.



" Обиколката на главата на момичето беше към 101 см, когато тя била откарана в болничното заведение. <...> В момента не можем да кажем тъкмо какъв брой се е понижил размера на главата, само че съм сигурен, че е съвсем на половина ", разяснява лекарят.

В същото време лекарите отхвърлят да вземат пари, а фамилията заплаща единствено за медикаментите и оборудването, което е по-евтино. Сега всички се надяват, че бебето ще се възвърне след сполучливата интервенция и може да живее естествен живот.



" Непрекъснато се апелирам на Бог за възобновяване й и се надявам, че ще има естествен живот, сходно на другите деца ", показва очакванията си майката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР