Здрава, мирна и ползотворна година пожела президентът Румен Радев на

...
Здрава, мирна и ползотворна година пожела президентът Румен Радев на
Коментари Харесай

Караянчева обвини Радев, че участвал във внушенията, че изборите ще бъдат купени

Здрава, мирна и ползотворна година пожела президентът Румен Радев на представителите на ГЕР Б. За първи път вършим избори в условия на пандемия, акцентира той по време на консултациите с ръководещата партия. Целта на консултациите, по думите му, е да се подсигурява здравето на хората и правото на избор на всички. Цел е и да се увеличи доверието в изборния развой, както разясни Радев. Това изисква разговор и консенсус, по думите на Румен Радев. От доверието на хората зависи изборната интензивност, както посочи президентът.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева си пожела избори, с които да се завоюва доверието на българските жители. В последните месеци в общественото пространство се насажда мнението, че изборите ще бъдат манипулирани , регистрира тя. Избирателната интензивност ще падне от всичко това, регистрира Караянчева. Тя упрекна Румен Радев, че взе участие в говоренето против ГЕРБ, че ще купят изборите. Караянчева го упрекна, че е дал думата на обединения, които по социологически изследвания няма късмет за властта. Изборите се организират по избирателен закон от 2014 и законодателството се подобрявало в годините. Изборите не ги прави партия ГЕРБ, увери Караянчева. Партия ГЕРБ печели избори, правени не от партията на Бойко Борисов, както се опазиха герберите.
 Румен Радев упорства за ефикасна и равнопоставена предизборна акция
Румен Радев упорства за ефикасна и равнопоставена предизборна акция

Следващият парламент да бъде действително отражение волята на българите, желае президентът

Трябва да сме доста деликатни, настоя още парламентарният началник. Румен Радев отговори, че не провежда компрометиране на изборите. Радев не делил партиите на участващи в избори за първи път и на партии с опит. Нека почитаме плурализма, тъй като той е залог за народна власт, регистрира президентът. А ограниченията, вземани от управляващите, ще потвърдят, че изборите няма да бъдат опорочени. Той чака точно такива ограничения да вземе ръководството. Румен Радев изясни на герберите, че техният някогашен съпартиец Цветан Цветанов споделил, че има такива операции. Явно той изхожда от своя предходен опит, акцентира президентът.

Даниела Дариткова желае управляващите да се концентрират към здравната сигурност . ГЕРБ няма да одобряват екзотични изборни оферти преди вота. Тя разясни, че с Цветанов герберите са политически съперници. Ако той имал данни за изборния операции, трябвало да ги показа с виновните институции. Своевременна информация по какъв начин ще се проведат изброите изиска президентът. А за рецензиите, че се предложили екзотични хрумвания, той върна на герберите, че екзотична концепция е да се напише Конституция за един ден и да се внесе в Народното събрание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР