Зайците са пухкави домашни любимци със сладък външен вид и

...
Зайците са пухкави домашни любимци със сладък външен вид и
Коментари Харесай

Защо заекът ме ближе?

Зайците са пухкави домашни любимци със сладостен външен тип и почтено лъчение. Те са безобидни животинки със преклонен темперамент е нестихваща сила. Освен това, зайците не са прекомерно взискателни откъм грижи и условия, което прави тяхното развъждане още по-приятно прекарване.

Ако изберете зайците за свои домашни любимци, то е добре да бъдете осведомени с някои от техните поведенчески характерности, с цел да тълкувате вярно техните потребности или физическо положение.

В процеса на развъждане на зайче можете да забележите, че вашите зайчета постоянно облизват вашите ръце. На пръв взор това наподобява естествен техен табиет, само че истината е, че съществуват няколко метода за неговото разтълкуване. Ето за какво зайчето ви ближе!

- Проява на любов. Това е най-често срещаната причина за това, вашият заек да ближе ръката ви. Всъщност той е мощно завързан към вас и се нуждае от вашите милувки, грижи и внимание. Зайците постоянно употребяват близането като акт на доближаване със своите стопани в търсене на по-голяма физическа непосредственост и протекция. В този случай е добре да им обърнете повече внимание и да се социализирате повече с тях.

- Знак за любезност. Зайците постоянно употребяват близането като акт, с който да показват своите положителни планове към вас. Това демонстрира, че те се усещат добре към вас и желаят да ви покажат своята благодарност.

- Доверие. Зайците са едни от най-страхливите и уязвими животинки, които мъчно се привързват, само че създадат ли го, то тогава ще открият постоянна и сигурна връзка със своя собственик. Когато това е реалност, зайците желаят да покажат, че ви имат доверие и го вършат, като търсят физическа непосредственост с вас. Затова близането на заека излъчва тяхната убеденост, че те се усещат в сигурност с вас.

 Заек

- Липса на сол. Това е друга допустима причина за близането на зайците. Ако вашите ръце са потни, то тогава отделената пот има солен усет. Затова, в случай че заекът ближе ръката ви в подобен миг, то това може да се пояснява като възможна потребност от сол. В този случай можете да закупите минерална сол, която вашият заек да облизва от време на време при потребност.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР