Зайците са очарователни, интелигентни същества, които са чудесни другари. Въпреки

...
Зайците са очарователни, интелигентни същества, които са чудесни другари. Въпреки
Коментари Харесай

Как да социализираме заека, за да не се страхува?

Зайците са очарователни, интелигентни същества, които са чудесни приятели. Въпреки това, като всеки домакински любим, те се нуждаят от подобаваща социализация, с цел да се усещат удобно и предпазени в своята среда.

Социализирането на заека включва последователното му запознаване с разнообразни тласъци, хора и прекарвания, с цел да се сведе до най-малко страхът и да се построи доверие.

Ето няколко съвета, които да ви оказват помощ да социализирате вашия заек дейно:

Започнете рано със социализирането на заека

Социализацията е най-ефективна, когато стартира в ранна възраст. Ако е допустимо, започнете да боравите и да взаимодействате с вашия заек, когато той към момента е комплект (бебе заек). Това ще им помогне да свикнат с човешкия контакт и нови прекарвания овреме.

Създайте безвредна среда за заека

Преди да запознаете вашия заек с нови прекарвания, уверете се, че неговото витално пространство е безвредно и предпазено. Зайците са диви животни и могат елементарно да се изплашат, в случай че се почувстват изложени или застрашени. Осигурете места за скриване, като тунели или кутии, където вашият заек може да се отдръпна, в случай че се почувства изплашен.

Уважавайте пространството на своя заек

 Социализиране на заека

Зайците са естествено внимателни животни и може да им би трябвало време, с цел да се приспособят към нови хора или обграждане. Уважавайте границите на вашия заек и избягвайте да ги претоварвате с прекалено много взаимоотношение прекомерно бързо. Позволете им да се извърнат към вас съгласно личните си условия и постоянно бъдете нежни и търпеливи.

Използвайте позитивно укрепване

Когато социализирате вашия заек, използвайте позитивни техники за укрепване, с цел да насърчите положителното държание. Предлагайте лакомства за зайци, похвали и нежно глезене, с цел да възнаградите заека си за умерено и решително държание. Това ще им помогне да свържат новите прекарвания с позитивни резултати.

Постепенно въвеждане на нови прекарвания

Запознайте своя заек с нови хора, звуци и среда последователно. Започнете с къси, следени взаимоотношения и последователно увеличавайте продължителността и сложността с течение на времето. Това ще помогне на вашия заек да се усеща по-удобно и решително в непознати обстановки.

Работете деликатно със заека

Когато държите вашия заек, постоянно поддържайте тялото му и избягвайте да го ограничавате със мощ. Повдигнете ги деликатно и ги дръжте крепко към гърдите си, с цел да им помогнете да се усещат сигурни и сигурни. Избягвайте внезапни придвижвания или мощни шумове, които биха могли да ги изплашен.

Свързване със заека посредством игра

 Зайче Снимка: misskursovie2013/pixabay.com

Играта с вашия заек е отличен метод да изградите доверие и да укрепите връзката си. Използвайте играчки, като тунели, топки или хранилки за пъзели, с цел да включите заека си в интерактивни игрови сесии. Това ще им помогне да ви асоциират със развлечение и позитивни прекарвания.

Бъдете търпеливи към заека

Социализирането на заек изисква време и самообладание. Всеки заек е неповторим и някои може да са по-плахи или внимателни от други. Бъдете търпеливи и разбиращи и позволете на вашия заек да напредва със личното си движение. С времето и последователността множеството зайци ще станат по-уверени и комфортни в обществени обстановки.

В умозаключение, социализирането на вашия заек е от значително значение за тяхното благоденствие и благополучие. Чрез обезпечаване на безвредна среда, потребление на позитивно укрепване и въвеждане на нови прекарвания последователно, можете да помогнете на вашия заек да се усеща по-уверен и сигурен в заобикалящата го среда. Не забравяйте да бъдете търпеливи, уважителни и деликатни към потребностите на вашия заек и скоро ще се радвате на мощна и доверчива връзка с вашия окосмен другар.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР