Зайците и морските свинчета често се разглеждат като идеално двойка

...
Зайците и морските свинчета често се разглеждат като идеално двойка
Коментари Харесай

Отглеждане на морско свинче и заек заедно

Зайците и морските свинчета постоянно се преглеждат като идеално двойка за взаимно развъждане и се държат дружно в доста семейства. Не се изисква кастрация при такова общуване. И двата типа животни могат да живеят на закрито или навън. И двата известни домашни любимци ядат сено и пресни фуражи, и двамата се нуждаят от извършения. Освен това децата в приемното семейство постоянно не могат да изберат едно от двете животни. Така се стига до концепцията да се отглеждат и двете животни дружно.

Могат ли обаче заек и морско свинче да живеят дружно?

Зайците и морските свинчета живеят на групи, те го вършат, с цел да се усещат добре. Животно от различен тип по никакъв метод не може да отговори на това условие. Зайците и морските свинчета могат да се отглеждат дружно, само че това не е уместно за типа поотделно. Така че морско свинче и мини заек дружно не би помогнало на двете животни.

Неразбирането и разногласията са неизбежни, когато зайци и морски свинчета се държат дружно.

Зайците обаче имат единствено няколко звука и най-много споделят един с различен с езика на тялото. Следователно морското свинче в никакъв случай няма да чуе нищо от личния му език. За заека скърцането на морското свинче е досадно и стресиращо.

Морските свинчета заобикалят директния физически контакт. Те се гушкат само, когато им е доста студено или ги е боязън. Зайците се гушкат постоянно и това ги прави щастливи. За тях почистването и гушкането са част от общественото им държание.

Морските свинчета постоянно тракат със зъби, това е част от връзката им. Когато зайците тракат със зъби, значи се опасяват. Заекът трака със зъби, с цел да покаже, че е по този начин се усеща добре, само че това не е част от връзката с други себеподобни.

 Отглеждане на морско свинче и заек дружно

Храненето на морските свинчета и диетата на зайците са разнообразни. Прекаленото приемане на витамин има негативни последствия за заека, до момента в който за морското свинче е нужда.

Зайците се нуждаят отчетливо по-голямо заграждение, в сравнение с морското свинче.

Зайците и морските свинчета не са идеална двойка за общуване. Докато заекът не може да изживее общественото си държание, морското свинче се усеща непрекъснато уплашено заради натрапчивостта на своя комшия. Следователно поддържането на двата типа дружно не се предлага.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР