Заявлението на Байдън за американската мощ се срива с всяка

...
Заявлението на Байдън за американската мощ се срива с всяка
Коментари Харесай

Бивш аналитик в Пентагона: Байдън е грохнал старец, ръководен от малка клика идеолози

" Заявлението на Байдън за американската мощност се срутва с всяка дума, която той произнася. И неговите сътрудници по целия свят го виждат точно подобен, какъвто е - отпаднал старик в ранен етап на малоумие.

Това декларира пред YouTube канала Judging Freedom подполковникът в оставка от армията на Съединени американски щати Карън Квятковски, която е била аналитик в Пентагона.

" Другите международни водачи знаят това, както схващат, че на думата му не може да се има вяра, тъй като не се знае дали той (Байдън) схваща или помни това, за което приказва ", акцентира тя.

" Искам да кажа и за войните, които водихме през последните 45 година През това време той (Байдън) се е занимавал с политика. Той е финансирал тези войни, само че в никакъв случай не е взел участие в тях. Сигурна съм, че той ги възприема като книги или филми. За него те не са действителни ", разяснява подп. Квятковски.

Денят, в който стартира войната сред Израел и Палестина, стана най-лошият за украинския президент Владимир Зеленски, разяснява още Квятковски. От 7 октомври насам на напред във времето излиза спорът в Близкия Изток, заради което Съединени американски щати доста скоро може да престанат да поддържат Украйна, счита тя.

" Това бе най-лошият ден за него, не тъй като е евреин, а тъй като повече нямада бъде в цетъра на вниманието ", разяснява Квятковски.

Според нея западни оръжия, доставени на Украйна, се оказват в ръцете на палестинските бойци. Тя прибавя, че управляващите в Съединени американски щати повтарят грешките си, като дават оръжия на съдружниците си, а след това откриват, че те са попаднали не където би трябвало.

Коя е Карън Квятковски?

Карян У. Квятковски, родена на 24 септември 1960 година, е американска активистка и коментатор. Тя е пенсиониран подполковник от военновъздушните сили на Съединени американски щати. Била е аналитик в Пентагона и чиновник на Агенцията за национална сигурност. След като се пенсионира, тя се трансформира в прочут критик на намесата на държавното управление на Съединени американски щати в Ирак.

Квятковски стартира военната си кариера през 1982 година Служила е във военновъздушната база Eielson в Аляска, осигурявайки логистична поддръжка на задачи по китайския и съветския бряг. Служила е и в Испания и Италия.

След това Квятковски е назначена в Агенцията за национална сигурност (NSA), като в последна сметка става спийчрайтър на шефа на организацията. След като напуща NSA през 1998 година, тя става анализатор в Пентагона. Квятковски беше в офиса си в Пентагона, когато беше атакуван на 11 септември 2001 година

От май 2002 година до февруари 2003 година служи в дирекцията на Пентагона за Близкия изток и Южна Азия (NESA). Докато е в NESA, написа поредност от анонимни публикации, Insider Notes from the Pentagon, които се появиха на уеб страницата на David Hackworth. Квятковски напусна NESA през февруари 2003 година и се пенсионира от военновъздушните сили на идващия месец.

Пише за либертарианския уеб страница LewRockwell.com и уеб страницата MilitaryWeek.com.

Нейните разбори по тематиката за корумпиращото въздействие на Пентагона върху разбора на разузнаването, довело до войната в Ирак, се появяват в поредност от публикации в списание The American Conservative през декември 2003 година и в публикация от март 2004 година на Salon.com.

 

Пише за корумпирането на военното разузнаване по времето на Дик Чейни и за цензурата, наложена в този интервал. Критикува политиката на президента Джордж Буш-син, неоконсерватизма и се застъпва за невмешателство в интернационалните връзки.

Регистриран член на Републиканската партия от 1981 година до 1994 година, тя се причислява към към Либертарианската партия на Съединени американски щати през 1994 година и е в нея до 2011 година, когато се завръща при републиканците. Няколко пъти отхвърля апели да кандидатства за номинацията на либертарианците за кандидат-президент.

През 2007 година поддържа републиканския претендент за президент Рон Пол.

На 12 юни 2012 година Квятковски губи в първичните избори на Републиканската партия за претендент за Конгреса от 6-ти регион във Вирджиния.

Квятковски живее със фамилията си в Маунт Джаксън в долината Шенандоа във Вирджиния и е фермер и нещатен учител. Тя е омъжена за Хап Квятковски и има четири деца и седем внуци. Християнка по изповедание.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР