Заявките на ПП и БСП, че не биха разговаряли нито

...
Заявките на ПП и БСП, че не биха разговаряли нито
Коментари Харесай

Делян Добрев: Правят коалиция с „Възраждане“, за да има нови избори

Заявките на Политическа партия и Българска социалистическа партия, че не биха разговаряли нито с ГЕРБ, нито с Движение за права и свободи, значат, че дружно с „ Възраждане “ вършат коалиция, с цел да има нови избори. Тази теза изрази в изявление за NOVA Делян Добрев от ГЕРБ.

„ За да има кабинет, той би трябвало да е с присъединяване или на ГЕРБ, или на Движение за права и свободи, или на „ Възраждане “. „ Възраждане “ е изключена от всички партии, тъй като желаят да излизаме от Европейски Съюз, да се откажем от еврото, цели, които не може да нарушим. Остават ГЕРБ и Движение за права и свободи. Кабинет без тези партии не може математически, тъй като не може да се събере болшинство от 121. Ако нашият мандат бъде несполучлив и бъде връчен на третия, би трябвало да изберат или ГЕРБ, или Движение за права и свободи, с цел да получат 121 депутата.
Заявките им, че не биха разговаряли нито с ГЕРБ, нито с Движение за права и свободи,
значат, че дружно с „ Възраждане “ вършат коалиция за нови избори. Това би трябвало да е ясно “, уточни той.

Той е бил срещу да се водят диалози с Политическа партия за съставянето на държавно управление, даже и през посредници. Не виждам с какво могат да оказват помощ с ръководството на страната, акцентира някогашният енергиен министър. Той счита, че Политическа партия са се провалили последните 8 месеца, а страната отива обратно.

„ Предложението на Борисов е, че е прекомерно важно  да има кабинет, тъй като идва тежка зима. Защото договарянията не могат да се водят градивно,
би трябвало да има посредници, които не са скарани с никого
и имат ясна евро-атлантическа ориентировка и могат да изгладят споровете сред нас и Политическа партия, сред нас и Демократична България “. Така Добрев изясни за какво първата политическа мощ е протегнала ръка към останалите за сформиране на кабинет.

Добрев акцентира, че не изключват никого от договарянията, с изключение на „ Възраждане “, както и че нямат никакви предварителни условия. Само с Движение за права и свободи не могат да сформират кабинет, трябват още 20-30-40 депутати, с цел да поддържат едно ръководство.

Той е щастлив, че „ Възраждане “ не са оправдали прогнозите да са втора политическа мощ, а българите са дали своят вот за парламент от 77% от партии с евро-атлантическа устременост и доста малко са подкрепили концепцията България да не е в Европейски Съюз.

„ Възможно е да отидем на избори, в случай че от другата страна има коалиция на партии, които желаят да отидат на избори. Така ми се коства на мен “, счита Добрев.

На намек,че ГЕРБ пробват „ да не настъпват президента Радев “, той уточни, че президентът е трябвало да извади далаверите на „ Промяната “.

Източник: 24 часа
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР