Заявили сме нашата позиция – според нас 1 лев е

...
Заявили сме нашата позиция – според нас 1 лев е
Коментари Харесай

Депутат от ВМРО подхвана с недомлъвки ГЕРБ

Заявили сме нашата позиция – съгласно нас 1 лев е безпределно дребна дотация. С такива средства няма партия, която може да си разреши да се устоя и да върви на избори. Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сабанов. Нашето предложение е дотацията да бъде сред 5 и 6 лв., посочи той.

Ако някой приказва за американския модел – ние няма да ставаме Америка в Европа. В Европа на никое място няма такава процедура – на всички места дотациите са от страната, с цел да нямат благоприятни условия компании или олигарси да си купуват партии, съобщи Сабанов.

На Движение за права и свободи не им трябват дотации, те си имат обръчи от компании, казусът е на по-малките партии, които при 1 лев дотация ще бъдат обвързани с директни зависимости, уточни депутатът от Вътрешна македонска революционна организация.

Въпрос на договаряния с ГЕРБ е какъв брой да е дотацията, макар че господин Борисов сподели, че ГЕРБ още веднъж ще внесе в Народното събрание предлагането тя да стане 1 лев. Като цяло сме поредни и правилни към нашия сътрудник в ръководството ГЕРБ, разяснява Александър Сабанов.

По думите му с предложенията за понижаване на Данък добавена стойност се спекулира. В съдружното съглашение ясно и тъкмо е записано, че данъчните ставки няма да се пипат, акцентира Сабанов.

Интересно е, че в последно време съдружните ни сътрудници са много отворени към предложенията на Движение за права и свободи. И предлагането за дотацията, и това за Данък добавена стойност бяха съветвани с Движение за права и свободи, а не с Обединените патриоти, означи депутатът.

Според него съвещанията на съдружния съвет би трябвало да са по-чести.

Сабанов сподели, че въпросът с приемането на концепцията за ромите непрекъснато е коментиран с ГЕРБ. Без единодушието на ГЕРБ няма по какъв начин да прокараме препоръчаните от нас законоопроекти. Надявахме се да получим единодушието на ГЕРБ много по-рано, само че сме в цикъл от избори – минаха европейските и наближават локалните, а те имат гласоподаватели измежду този етнос, съобщи Алаксандър Сабанов, като разясни, че в случай че Вътрешна македонска революционна организация не получи поддръжка от ГЕРБ за концепцията за ромите, ще търси такава от друга политическа мощ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР