заявиха, че се ангажират с мирни преговори, добавяйки, че искат

...
заявиха, че се ангажират с мирни преговори, добавяйки, че искат
Коментари Харесай

Талибаните искат истинска ислямска система в Афганистан

заявиха, че се ангажират с мирни договаряния, добавяйки, че желаят „ същинска ислямска система “ в, която да планува права на дамите в сходство с културните обичаи и религиозните правила.

Изявлението пристигна на фона на муден прогрес в договарянията сред твърдата ислямска група и представители на афганистанското държавно управление в Катар и защото насилието фрапантно нараства в страната преди изтеглянето на задграничните сили до 11 септември.

Длъжностни лица показаха угриженост във връзка със забавянето на договарянията и обявиха, че талибаните към момента не са показали документално предложение за мир, което може да се употребява като насочна точка за основни договаряния.

„ Разбираме, че светът и афганистанците имат въпроси по отношение на формата на системата, която би трябвало да бъде открита след евакуиране на задграничните войски “, сподели в изказването мула Абдул Гани Барадар, началник на политическия офис на талибаните, добавяйки, че проблемите са най-добре адресирани по време на договарянията в Доха.

„ Истинска ислямска система е най-хубавото средство за решение на всички въпроси на афганистанците “, сподели той. „ Самото ни присъединяване в договарянията и тяхната поддръжка от наша страна демонстрира намерено, че имаме вяра в разрешаването на проблемите посредством (взаимно) съгласие. “

Той добави, че дамите и малцинствата ще бъдат предпазени, а дипломатите и служащите от Неправителствени организации ще могат да работят несъмнено.
 Турция предлага защита и ръководство на летището в Кабул Турция предлага защита и ръководство на летището в Кабул
Анкара предложи да охранява и ръководи интернационалното летище " Хамид Карзай " в Кабул, откакто Съединени американски щати и други сили на НАТО се изтеглят от...

„ Поемаме от своя страна като ангажимент да пригодим всички права на жителите на нашата страна, без значение дали са мъже или дами, в светлината на разпоредбите на славната вяра ислям и благородните обичаи на афганистанското общество “, сподели той, добавяйки, че „ ще бъдат обезпечени уреди “ за дамите да работят и да се образоват.

Не е ясно дали талибаните ще разрешат на дамите да извършват публични функции и дали работните места и учебните заведения ще бъдат разграничени по пол. Говорителят на групата не отговори незабавно на искане за коментар, осведоми Евронюз.

През май американските разследващи сътрудници разгласиха оценка, че талибаните „ ще върнат обратно ” напредъка, реализиран в правата на афганистанските дами, в случай че ислямистките екстремисти си възвърнат националната власт.

Преди да бъдат свалени от нашествието на Съединени американски щати през 2001 година, талибаните постановиха сурова версия на ислямско ръководство, която включваше възбрана за учебно заведение на девойки и на дами да работят отвън домовете си и възбрана за обществена поява без родственик от мъжки пол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР