Завръщането на Диего Марадона в националния отбор на Аржентина за

...
Завръщането на Диего Марадона в националния отбор на Аржентина за
Коментари Харесай

Мрачната история от съблекалнята на Аржентина след допинг пробата на Марадона

Завръщането на Диего Марадона в националния тим на Аржентина за Мондиала през 1994-а година носи голяма вяра на почитателите в страната. За шампионата в Съединени американски щати "албиселесте " е воден от Алфио Базиле, като е считан за един от фаворитете за трофея - след два следващи финала (една купа, 1986 г.) пред това.

В първия дуел Аржентина печели с 4:0 над Гърция и упованията скачат до небето. Следва и триумфа над Нигерия с 2:1, което подсигурява присъединяване в 1/8-финалите. След края на срещата със "Суперорлите " обаче Марадона би трябвало да даде допинг проба.

Великата "десетка " излиза от терена на разположение с една от медицински сестри - един от фрагментите на десетилетието. Колкото и знаков, толкоз и печален.

Няколко дни по-късно се схваща, че тестът е позитивна - за приложимост на кокаин, и самият състезател е изхвърлен от конкуренцията. "Краката ми се подкосиха ", споделя Марадона за оня миг.

Лидерът го няма. Аржентина е обезсърчена и групата се затваря със загуба от България (0:2). В полуфиналите "гаучосите " отпадат от Румъния. Нямат сили за повече.

25 години по-късно нападателят на оня аржентински тим - Абел Балбо, споделя една от потайните и неразкрити досега истории за тези дни: "Това беше най-голямото отчаяние в целия ми живот. За мен ние бяхме първенци, имахме всичко налично. Силни играчи на най-високо равнище. Това с Диего ни умъртви. Но ние се чувствахе като лъжците ".

"Бяхме разрушени. Обединението, колективът изчезна. Беше ужасяващо. Знаехме, че няма по какъв начин да продължим напред в шампионат. Просто нямаше по какъв начин да се изпратим на крайници. Отборът беше премазан, към този момент не бе същият. А какъв тим бяхме единствено... ".

Турнирът в последна сметка е спечелим от Бразилия след осъществяване на дузпи против Италия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР