Заводите ще продължат да работят, но ще трябва да търсят

...
Заводите ще продължат да работят, но ще трябва да търсят
Коментари Харесай

Ако Борисов не беше лягал на руснаците, Авионамс можеше да е натовски партньор

Заводите ще продължат да работят, само че ще би трябвало да търсят други източници на аварийни елементи за съветската летателна техника в армията ни. Такива има. Експертите би трябвало да се раздвижат, да стартират незабавно диалози със страни, които създават такива.

С саркастичен звук съветското посолство в София прецизира, че съветската страна се освобождава от отговорността за безвредна употреба на вертолетите, ремонтирани н тези предприятия. Това в действителност е безочливост, тъй като и до момента в нито един случай съветската страна не е поемала отговорност, каквито й повреди да са се случили с съветската техника, даже когато са загивали водачи и авиоинженери.

Случилото се е реалност и е време за бързи и съответни решения.

Но въпреки всичко е добре да знаем, кой носи виновност за проблемите в тези предприятия, които не са занапред.

Губещото „ АВИОНАМС “ бе приватизирано от КТБ и мина към активите на банката. Бяха осъществени редица промени, вложени бяха солидни суми, с цел да се стигне до 2013-2014 година, когато предприятието получи лицензи и контракти за ремонт на натовска техника за към 180 млн $. Тогава обаче КТБ бе фалирана, а през 2016 година министър председателят Бойко Борисов се похвали, че страната си е върнала „ стратегическото дружество “ и това е огромна победа на ГЕРБ и персонално негова. Сделката бе осъществена от Държавната консилидационна компания, която е забъркана и в потъналите стотици милиони за неремонтирани и непостроени язовири, опитите за присвояване на военния цех „ Дунарит “ в Русе и прочие Халбите на Борисов бяха подправен ПР, тъй като пропаднаха всички контракти за ремонт на натовска техника, а завода от печеливш, още веднъж стартира да затъва. Но за това мисирките мълчат. Български самолети и хеликоптери още веднъж потеглиха за ремонт в Русия, за което България плащаше на Путин десетки милиони.

Когато един боен министър реши да ремонтира наша авиотехника в Полша, против него се изправи цялото задкулисие и го изпратиха на съд. „ През третия мандат на Борисов милионите потекоха още веднъж към Русия…

Проблемът, несъмнено, е доста по-обемен и изисква експертно мнение и разбор. Но дано да е ясно, че нищо съдбовно не се е случило и има разнообразни решения на обстановката.

Иван Красимиров
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР