Заводът на International Armored Group за бронирани машини в Бургас

...
Заводът на International Armored Group за бронирани машини в Бургас
Коментари Харесай

Започва строежът на първия завод за бронирани машини у нас

Заводът на International Armored Group за бронирани машини в Бургас ще се случи с инвестиция от 20 милиона лв.. Компанията е избрала града поради положителната му локация, която разрешава организация на всички типове превоз, както и поради помощта на локалните органи. Очаква се след към година градежът да е приключен и да стартира производството. Необходима е и подготовката на фрагменти, които да работят в завода. Това съобщи Антон Стефов, притежател International Armored Group пред Bloomberg.

" Подготовката е сериозна, защото фрагментите се приготвят нормално в самите фабрики. Те подлежат на спомагателна подготовка и образователни процеси “, уточни гостът.

Той изясни, че подготовката става редом – експертите се приготвят в самия цех.

По думите на госта задачата е у нас да се сътвори военна индустрия, която е способна да създава такава военна техника - да може страната ни съответно да се отбрани, на родна територия да се правят индустриалните процеси.

" Потенциалът на българската военна индустрия е голям. Ще сътвори опция ние да се отбраняваме сами, а не различен да ни свърши работата. Защитата на страната е обвързване на българската войска главно “.

Според Стефов в света ще има нужда от от ден на ден бойна техника. " Старите доктрини се трансформират, това е развой, който продължава и няма да се промени… Имайки преимущество във военната техника, имате преимущество в отбраната “, сподели той.

" Трябва да се опитаме да подвигаме равнището на армията, да сътворяваме работни места, да прехвърлим ноу-хау в България и да сме пълноценни членове на НАТО “, добави гостът.

Стефов описа още, че компанията възнамерява построяването на фабрики в Пловдивско и в Благоевград. " Това е належащо от военна позиция “, посочи той.

И добави, че не би трябвало по никакъв метод да позволяваме такава техника да се купува отвън страната, тъй като това ни обрича на безкрайни заплащания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР