Зависимостта от храната може да се нарече заболяването на 21

...
Зависимостта от храната може да се нарече заболяването на 21
Коментари Харесай

Жена свали 200 килограма и се омъжи за любовта на живота си

Зависимостта от храната може да се назова болестта на 21 век. Това заболяване е измежду най-страшните и съществени проблеми, пред който се изправя актуалният човек. Желанието непрестанно да яде, без да има потребност от това, се трансформира в неконтролируема фикс идея, която мъчно може да бъде спряна.

Именно пристрастяването към храната било повода до преди няколко години 33 години американска Ники Уебстър да считала себе си за най-нещастната жена. Храната била смисълът на нейния живот още от детските й години, само че когато стрелката на кантара почнала да сочи 275 кг, обстановката просто станала непоносима.

Ники към този момент не можела по никакъв метод да удържа своя вкус, а гладът й сякаш ставал още по-неутолим. За диети и дума не можело да става, тъй като Ники нямала нерви и самообладание да ги следва.



В мозъка на младата американка се въртели само мисли за мазна, сладка и супер калорична храна.

Излишните килограми трансформирали живота на Ники в пъкъл. С времето за нея било все по-трудно да става от леглото, да се къпе и даже да върви. Наложило се дамата да се реалокира да живее при родителите си. Странно, само че нездравословната връзка на щерка им с храната изобщо не ги тормозила. Те даже създали специфични стълби, с цел да може Ники по-лесно да се качва на втория етаж на къщата им.



"Тялото ми стана моят затвор. Постоянно ме болеше, без значение дали лежах или седях. Изморявах се доста бързо... Но просто не можех да не хапвам, това бе наркомания. Знаех, че тежестта ми ме убива. Сестра ми Кортни забрани на децата си да поддържат връзка с мен, с цел да не се травмират от ужасяващия ми тип ", споделя за своите страдания Ники.

Преломният миг в живота на младата жена настъпил, когато я поканили да взе участие в шоуто "Тежа 300 кг ".



Ники тогава се решила да си оперира стомаха, с цел да бъде отстранена част от него. Заедно с татко си Тери тя напуснала родния Арканзас и отишла в Тексас, където се съветвала с лекар Назардан — експерт, който лекува най-тежките случаи на затлъстяване.



По време на консултацията Уебстър научила, че ще би трябвало първо да отслабне с 20 кг, с цел да може да се подложи на интервенцията. И това трябвало да направи сама.

Жената почнала жестока диета и след 3 месеца била подготвена да легне на операционната маса.



Преди интервенцията обаче Ники била раздирана от редица страхове и подозрения. Тя се бояла, че още веднъж ще се върне към старите си привички и ще преяжда или даже няма да се разсъни след интервенцията. Но всичко минало сполучливо. Година след интервенцията Ники към този момент била по-лека с цели 90 кг.



За да затвърди резултата, Уебстър почнала постоянно да посещава психоаналитик. Тя трябвало да разбере къде се крие главната причина за нейната взаимозависимост от храната, с цел да я изкорени вечно.

Успехите във войната с глада и трупането на килограми, не свършили дотук за младата жена.
С времето Ники съумяла да смъкна общо 160 кг. Тогава лекарите одобрили интервенцията ѝ за премахване на непотребната кожа, която висяла върху тялото й като голяма непозната дреха, след стопяването на толкоз доста килограми. Така Ники свалила още 25 кг.

За страдание на Ники се наложило да преживее още една интервенция, тъй като след отстраняването на кожата тя получила вътрешен кръвоизлив. И това приключение минало без затруднения и дамата почнала бързо да оздравява.



Гледайки старите й фотоси и тези, направени през днешния ден, е мъчно да се повярва, че тази колосална смяна е станала единствено за няколко години и нещастната жена с тегло от близо 300 кг е Ники.

Сега Ники тежи 90 кг и се храни здравословно, като даже не смее да намерения за мазна и калорична храна.



Тя се усеща великолепно в новото с тяло, с помощта на което още едно щастливо събитие се случило в живота на Ники — тя разкрила любовта.

Младежът, който откраднал сърцето й в този момент е пискал ръката й.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР