Зависимостта на Русия от чуждестранен софтуер за управление на своите

...
Зависимостта на Русия от чуждестранен софтуер за управление на своите
Коментари Харесай

Руската индустрия е заплашена от софтуерна криза

Зависимостта на Русия от задграничен програмен продукт за ръководство на своите промишлености се трансформира в един от главните проблеми, защото от ден на ден софтуерни компании се изтеглят от съветския пазар в отговор на нахлуването в Украйна. Международните наказания и увеличаващото се напрежение по отношение на военните дейности принудиха компании като Siemens и SMS Group да прекратят активността си в страната, която в миналото беше един от най-големите им пазари, като загубата на техния програмен продукт може да се окаже по-тежка за Москва в сравнение с тяхното съоръжение, написа Bloomberg.

Според Елена Семеновская, анализатор в IDC, компютърното планиране и произвеждане се трансформира в главен проблем, който ще забави развиването. " Руските аналози в тази област са доста по-слаби, а потребността от тях е огромна ", споделя Семеновская. " Но към този момент методът е да се разчита на пиратството и остарелите копия, което е задънена улица и не е стабилно ".

Производителите постоянно вграждат своя програмен продукт непосредствено в промишленото си съоръжение и пазят прецизно своята интелектуална благосъстоятелност. В доста случаи те не дават на клиентите си достъп до кодовете, употребявани за ръководство на техните фабрики, съобщи в изявление Сергей Дунаев, основен информативен шеф на съветския производител на стомана " Северстал ". Според притежателя на " Северстал " Алексей Мордашов производството на стомана в страната е намаляло с 25-30% след началото на съветската инвазия в Украйна.
Реклама
Руската индустрия не е единственият бранш, който изпитва усложнения. Предприятията за преправка на месо в Ros Agro, едно от най-големите аграрни стопанства в страната, разчитат на вносни системи за ръководство на производството (MES). " Ние сме съществено подвластни от европейските компании във връзка с MES и към момента не знаем какво да вършим, в случай че нещо се случи ", съобщи Максим Басов, ръководител на Ros Agro Plc, на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург.
SAP и Microsoft ще спрат актуализациите и услугите си за съветските компании през август.
Изтеглянето на софтуерните компании ще се отрази и на локалните управляващи. SAP и Microsoft ще спрат актуализациите и услугите си за съветските компании през август, като по този метод предприятията и държавните служби, които разчитат на техния програмен продукт, стават уязвими за пробиви в сигурността и злотворен програмен продукт. Изграждането на 5G мрежа в страната също беше нарушено от войната, което породи опасения, че стопанската система ще загуби конкурентоспособността си, защото се затруднява да поддържа съществуващите услуги, до момента в който други страни модернизират инфраструктурата си.
Реклама
За да се избегнат забавяния в производството заради повреди на оборудването, провокирано от софтуерни сривове, Дунаев предлага производителите да основат система, посредством която при нужда да се споделят сложни за набиране аварийни елементи.
Домашни други възможности
Тъй като доста промишлености бяха наранени от западните наказания, въведени след анексирането на Кримския полуостров през 2014 година, съветското държавно управление през последните години подчертава върху заместването на вноса, само че не съумя да регистрира по какъв начин модерните предприятия са подвластни от компютърните стратегии. Според Руската стоманодобивна асоциация единствено стоманена промишленост в страната е вложила към 3.2 трлн. рубли (59 милиарда долара) през последните две десетилетия, с цел да възвърне своя потенциал след разпаденото на Съветския съюз. Голяма част от тези средства са вложени за задгранично съоръжение от компании като Siemens, SMS Group и Danieli & C. Officine Meccaniche, с цел да се увеличи успеваемостта на бранша.

Напускането на западните компании е предизвикателство за петролната и газовата промишленост в страната, където локалният програмен продукт съставлява единствено към 5-10% от необходимити за бранша стратегии, като съгласно първия заместник-министър на енергетиката Павел Сорокин постоянно е " неоптимален ". Ситуацията се утежнява и от изчерпването на обичайните петролни находища в страната, което принуждава производителите да употребяват мъчно възстановими ресурси, изискващи по-сложно съоръжение и стратегии, в случай че страната желае да резервира сегашните си равнища на рандеман.
Свързани публикации Русия поема контрола над плана " Сахалин-2 " и може да изгони непознатите вложители в него 4 юли 2022, 11:30 НАТО ще усили силите си за бързо реагиране до 300 хиляди души 28 юни 2022, 09:15 Шефът на МАЕ предизвести Европа да се готви за цялостно прекъсване на съветския газ 23 юни 2022, 08:09 Съединени американски щати ще изпратят на Украйна ракетни системи за залпов огън 1 юни 2022, 12:35 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР