Заветният последен кръг на редовния сезон във волейболната Суперлига дойде.

...
Заветният последен кръг на редовния сезон във волейболната Суперлига дойде.
Коментари Харесай

Дербито е във „Васил Симов”, погледите – към „Христо Ботев”

Заветният финален кръг на постоянния сезон във волейболната Суперлига пристигна. Днес от 18:30 часа ще стане ясно дали сметките, които огромна част от тимовете си вършат, ще излязат точни. Едно е несъмнено – доста от участниците няма да са удовлетворени от крайния процес, който ще се образува към 21:00.
На първо четене огромният конфликт ще се организира в зала „ Васил Симов”. ЦСКА приема Монтана, като дуелът е без значение за армейците. Съставът на Сашо Попов сигурно ще приключи на трето място в подреждането, като само ще чака да разбере кой ще бъде противникът му на старта на плейофите идната седмица. Не по този начин стоят нещата обаче за Монтана. Момчетата на Даниел Пеев към момента таят очаквания, че биха могли изненадващо да изместят Нефтохимик от върха и да завоюват постоянния сезон. Това би означавало да си подсигуряват и най-малко сребърните оценки след привършване на плейофите. При всички положения Златко Кьосев и компания имат доста повече защо да играят в столицата, в сравнение с алените. Не се чака и Попов да рискува здравето на към момента не изцяло възобновените Яни Георгиев и Венци Георгиев.

За да може да се стигне до някаква сензация и Монтана да приключи преди всичко, то първенецът Нефтохимик би трябвало да падне от Тетевен вкъщи. Това надали ще се случи, поради разликата в класите на двата тима. Което мигновено води и към идващия въпрос – кой ще изпадне от Суперлигата – Арда или Тетевен? В резултат на питането, то на няколко километра от „ Васил Симов” се обрисува да бъде доста по-интересно. В зала „ Христо Ботев” Левски приема Арда, като и двата отбора има защо да играят. Воденият от Владимир Николов отбор посреща кърджалии с опцията да приключи не пето, шесто или седмо място. Успех праща сините пети, а проваляне, според от резултата, може да ги остави шести или пък да ги класира седми. Тук нещата опират до сметки, само че е несъмнено едно – в случай че съставът на Иван Халачев стигне до неочакван триумф посред София, то той ще играе плейоф за избавяне, защото ще изпревари Тетевен за 11-ата позиция. Затова и доста от погледите ще са ориентирани към този дуел.
 Левски - Марек 3:1 @@@
Още два мача от последния кръг провокират интерес. Пирин приема Хебър в конфликт за четвъртата позиция. Победителят ще приключи на нея, до момента в който изгубилият може да падне даже до седмото място. Затова и срещата е телевизионна и ще бъде излъчена по Диема Спорт 2. Възможно е двата отбора да останат и на тези си позиции, което би ги срещнало идната седмица отново, този път на 1/4-финалите. За задачата обаче освен Левски би трябвало да падне от Арда, а и Добруджа да отстъпи при визитата на Миньор Перник. Чуковете не играят за нищо, до момента в който гостите им имат късмет да се изкачат до петата позиция…

Хари Латифян, " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР