Завеждам дело срещу министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова

...
Завеждам дело срещу министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Шефът на „Кинтекс“ съди Нинова

Завеждам дело против министъра на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова за следващите лъжи, изречени по мой адрес и в които замесва „ Кинтекс “ ЕАД. Това сподели изпълнителният шеф на сдружението Александър Михайлов, оповестиха от компанията.

Поводът за реакцията му са думите на вицепремиера Нинова пред медии от през днешния ден 29 април 2022 година, че е поискала освобождението на Александър Михайлов, тъй като „ до момента в който е шеф на „ Кинтекс “ взе участие в други компании с предмет на активност търговия на оръжие и е трансферирал контракти към тях “.

„ Докато до този миг министър Корнелия Нинова правеше единствено внушения, в този момент към този момент споделя откровени лъжи и това ще стане ясно в съда. Тъй като всяко дело лишава време, а за мен е значимо да се разбере цялата истина, ще дам всички обстоятелства още в този момент “, показва Александър Михайлов. По думите му при назначението си той има две компании, регистрирани в комерсиалния указател. Именно на тях министър Нинова се позоваваше като мотив за подозрение за „ спор на ползи “. Това, което обаче тя пропуща да каже е, че тези две компании в никакъв случай не са имали или не са кандидатствали за лиценз за осъществяване на търговия с оръжие, което следва да е ясно на Корнелия Нинова, защото регистърът с лицензирани компании се управлява от ръководеното от нея министерство.

Нещо повече, тези две компании в никакъв случай не са развивали каквато и да е комерсиална активност – факт, който може да бъде тестван във всеки един миг. „ Тези компании са съответно декларирани от мен в декларацията ми пред КПКОНПИ при назначението ми за изпълнителен шеф и е невероятно те да са догадка за какъвто и да е спор на ползи в случай, че в никакъв случай не са работили “, акцентира Александър Михайлов.

„ Твърденията по мой адрес на министър Нинова се трансформират непрекъснато и затова ще дам още информация на медиите, с цел да отблъсквам бъдещи опити за внушения от нейна страна “, добавя Михайлов. Той показва, че в предишното си е работил в частни компании, занимаващи се с оръжейна търговия, само че последната от тях е напуснал на 01.10.2021 година или близо месец преди да бъдe назначен за изпълнителен шеф на „ Кинтекс “ ЕАД. „ В този смисъл в никакъв миг не съм бил по едно и също време началник на държавно сдружение и участник в частна компания в същия бранш. Твърдението, че съм „ дал контракти “ е скандално и цели само да урони положителното ми име “, споделя още изпълнителният шеф на Кинтекс.

„ Министър Нинова през днешния ден сподели още, че чиновниците на „ Кинтекс “ са отрекли, че работят и изнасят имущество за Русия и Украйна. Затова ще ѝ кажа още нещо, което прелестно знае – в никакъв миг не е имало подозрение или изказване, че „ Кинтекс “ ЕАД изнася за тези страни. Това, което неведнъж съм заявявал, е че българско въоръжение и муниции е допустимо да стигат до Украйна посредством фирми-посредници в Полша, Словакия и Чехия “, добавя Александър Михайлов и посъветва министър Нинова да ревизира утвърдените от нея контракти и дестинации, а по-късно да осведоми и обществеността за тях. „ Зная, че в последните дни се споделиха доста неуместни истини за министър Нинова, което очевидно я е предиздвикало да предприеме нова, още по-брутална офанзива против мен, с цел да ме накара да замълча “, добавя Михайлов.

„ Всяка нейна медийна изява, в която изрича по мой адрес или този на сдружението погрешна информация ще бъде следващо опровергана от мен с обстоятелства, документи и последователност “, обобщава Александър Михайлов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР