Прокурор от Окръжна прокуратура – София постигна осъдителна присъда спрямо

...
Прокурор от Окръжна прокуратура – София постигна осъдителна присъда спрямо
Коментари Харесай

Прокурор от Окръжна прокуратура – София постигна осъдителна присъда срещу подсъдим за компютърни измами и пране на пари

Прокурор от Окръжна прокуратура – София реализира неоправдателна присъда по отношение на Димитър Карбанов, по дело за присъединяване в незаконен сговор, внасяне на компютърни данни в платформа за криптотърговия за полза и придобиване на имущество със средства, добити посредством тежко съзнателно закононарушение, оповестиха от държавното обвиняване. Извършените от него действия са квалифицирани по член 321, алинея 6; член 212а, алинея 2, вр. член 26, алинея 1 и член 253, алинея 4, прочие 1, вр. алинея 2, прочие 1 от Наказателен кодекс.

По делото са били събрани и тествани доказателства за това, че в интервала от 24.03.2018 година до 06.04.2018 година в гр. Пазарджик подсъдимият Димитър Карбанов се сговорил с две лица да правят на територията на страната закононарушения за набиране на имотна полза.

Посредством непозволени дейности, довели до генериране на неистинен данни от компютърна стратегия на интернет платформа за рандеман и покупко-продажби с криптовалута, както и в допълнение влияние върху нея, незаконното съдружничество целяло материално облагодетелстване и приемане на обилни парични средства. Касае се за сума над 3 000 000 лв..

До откриване на незаконната скица се е стигнало откакто чиновници по сигурността в новорегистрираната през 2018 година платформа за криптовалута открили тегления от група лица, най-вече в гр. Пазарджик, на криптовалутни единици – Футуро Койн, в огромни количества. Същите не могли да ги имат в профилите си в подобен размер при естественото и регламентирано прилагане на предоставяните през платформата услуги. Придобиването доста надхвърлило цената на закупените от тях пакети, съдържащи несъмнено количество криптовалута.

От страна на притежателя на платформата – сдружение със седалище в Полша, се свързали с въпросните лица и поискали навреме предприемане на дейности за връщането на непозволено добитата криптовалута в големи размери.

Извършителите на действието решили да не я връщат, преценявайки, че недобросъвестното потребление на услугите на платформата е недоказуемо. Не го създали и откакто получили нотариални предложения за връщането на добитата по излъган метод криптовалута в големи размери.

Целенасоченото предпочитание за обогатяване от страна на Димитър Карбанов се удостоверява и с осъществената от него покупка на лек автомобил на стойност 50 426 лв. със средства, добити по незаконен метод.

В хода на досъдебното произвеждане двама от участниците в незаконното съдружие са се признали за отговорни за осъществените от тях закононарушения и са сключили съглашения, утвърдени от съда.

Подсъдимият Димитър Карбанов е бил предаден на съд с обвинителен акт на Специализирана прокуратура (закрита) от прокурор от Окръжна прокуратура – София, който е поддържал и потвърдил обвиняването.

След извършено правосъдно разследване той е приет за отговорен и е наказан на 3 години „ отнемане от независимост “ с 5 години изпитателен период, санкция в размер на 20 000 лв. и лишаване в интерес на страната на лек автомобил „ Тойота “, модел „ Целите на хилядолетието за развитие “.

Присъдата предстои на обжалване и митинг в законоустановения период пред Софийски апелативен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР