Защитници на децата жертви искат среща с ВССПредставители на три

...
Защитници на децата жертви искат среща с ВССПредставители на три
Коментари Харесай

Пореден съдия избяга от делото срещу британски педофил

Защитници на децата жертви желаят среща с Висш съдебен съвет
Представители на три неправителствени организации желаеха незабавна среща във Висшия правосъден съвет и Министерство на правораздаването, откакто на 11 юни следващият арбитър от Сливенския областен съд си направи отказ от делото против английския свещеник педофил Даниел Хъл.

От Национална мрежа за децата (НМД), Мрежата за правна помощ на НМД и Фондация “За Надежда ” - град Сливен желаят от институции да поемат задължения, с които да се подсигуряват процесуалните права на 14-те деца, за които има доказателства, че са жертви полови похищения от Хъл.

Непрестанните съдийски отводи по това дело основават оневинен риск от преустановяване на процеса, повторна виктимизация на децата жертви, продължение на похищенията против деца в кв. “Надежда ”, загуба на доверие в системите на правораздаване и протекция, както и в правовата страна, пишат от НМД. Според правозащитниците непрекъснатите отводи на съдии са отвод от достъп до правораздаване в нарушаване на правата на децата, жертви на редовно блудничество, ведно с заплаха от нови похищения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР