Заведенията за хранене, кафенетата и нощните клубове в Гърция ще

...
Заведенията за хранене, кафенетата и нощните клубове в Гърция ще
Коментари Харесай

Без музика и намалено работно време за заведенията в Гърция от утре


Заведенията за хранене, кафенетата и нощните клубове в Гърция ще работят до среднощ от на следващия ден - без музика, без правостоящи и с до шест души на маса, а за новогодишната нощ единствената разлика ще бъде удълженото работно време до 2:00 ч.

Новите ограничения, оповестени предходната седмица в страната, трябваше да влязат в действие в понеделник, 3 януари, само че поради рекордния брой новозаразени с COVID-19, това ще стане още на следващия ден.

Гръцкият здравен министър Танос Плеврис изясни, че единствената отстъпка е за 31 декември, когато работното време ще е до 2:00 ч. през нощта, като всички останали ограничения обаче остават.

Останалите ограничавания, които влизат в действие от на следващия ден, включват ограничение на броя на феновете на спортни мачове до 10% от потенциала на залата с вероятен за постигане най-много от 1000 души, до 50% от чиновниците в държавния и частния бранш ще работят от у дома, а маската с висока отбрана KN95, която към този момент е наложителна в супермаркетите и градския превоз, от на следващия ден ще е наложителна и за чиновниците в бранша за публично хранене.

Новият вид на COVID-19 " Омикрон " към този момент е преобладаващ в Гърция, което в композиция с приетите в болница, инфектирани с варианта " Делта ", оказва сериозен напън върху здравната система.

Очаква се още детайлности за новите ограничения да бъдат разяснени в министерското решение, което се чака да бъде оповестено в Държавен вестник по-късно в сряда.

Вчера в Гърция бяха регистрирани рекордните 21 657 новозаразени, което е най-високият брой дневни случаи на COVID-19 от началото на пандемията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР