Заведенията за хранене и развлечения от днес възобновяват дейността си.

...
Заведенията за хранене и развлечения от днес възобновяват дейността си.
Коментари Харесай

Заведемията отварят, но не всички, от бранша чакат още фалити


Заведенията за хранене и развлечения от през днешния ден възобновяват активността си. Те могат да работят сред 6:00 и 23:00 ч. на 50% от потенциала си.

Изискванията към обектите, които ще отворят през днешния ден, са да употребяват не повече от половината от потенциала си при настаняване на не повече от 6 души на маса и носене на защитна маска от личен състав а, напомня БНР.

Работата си възобновяват и игралните зали и казината също при потребление на не повече от 50% от потенциала им и носене на маски от личен състав а и посетителите.

Една четвърт от заведения та обаче няма да отворят днес с разхлабването на противоепидемичните ограничения и разрешението за работа на заведения за хранене и игрални зали. А банкрути на обекти се чакат и през март, предвидиха от сектора. Нощните клубове и нощните заведения остават затворени до началото на април.

Заради финансовите загуби, които заведения та търпят към този момент повече от година, към 25 на 100 няма да отворят, а измежду тези, които ще опитат да рестартират бизнеса си, най-вероятно ще има още банкрути , предвижда Ричард Алибегов от Асоциацията на заведения та:

„ Ще има и много банкрутирали сътрудници, откакто подновим работа, тъй като междуфирмената задлъжнялост е много висока, отговорностите към Приходната организация са много високи. От 1 март ще стартират да текат всички разноски, наеми и така нататък “.

Най-големият проблем на притежателите при възобновяване на работата ще бъде личен състав ът. Компенсирането на работната мощ, изгубена в рецесия та, от сектора ще търсят с импорт на служащи от чужбина. 

35 000 души, наети в сектора, са напуснали поради рецесия та: „ И до момента в който можеш за седмица-две, месец да обучиш човек, който да сервира, то за готвач в кухнята няма да ти стигнат няколко седмици, тъй че при тях казусът е по-сериозен “, разяснява Евгени Зумпалов - притежател на пиано бар в София.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР