Заведенията имат нужда от глътка свеж въздух – да започнат

...
Заведенията имат нужда от глътка свеж въздух – да започнат
Коментари Харесай

Емил Коларов: Заведенията имат нужда от глътка свеж въздух

 Заведенията имат потребност от глътка пресен въздух – да стартират да работят. Персоналът е много раздразнителен. Това изясни пред БНР Емил Коларов, ръководител на Сдружението на заведенията у нас. По думите му по данни от разнообразни анкети около 30% от заведенията най-вероятно няма да отворят на 1 март.

" При всички случаи не сме спокойни. Няколко пъти към този момент същият министър ни обещаваше, че ще отворим и отново не отворихме. Сценарият нека не се повтори от предишния месец “, разяснява Коларов в предаването " Преди всички “.

Той изрази надежда на срещата на туристическия отрасъл със здравния министър през днешния ден да получат повече информация.  

Отварянето от през днешния ден за на следващия ден е мъчно, по тази причина желаеме предвидимост, акцентира Коларов. " На нас ни би трябвало най-малко седмица, с цел да можем обикновено да подготвим обектите си. “

Според Коларов логично и обикновено е заведенията да проработят при изискванията, при които са работили при затварянето им и които по думите му са близки до годните за заведенията за хранене в хотелите.

Дори дневните заведения да отворят на 1 март, нощните сигурно ще отворят най-рано две седмици след тях, добави Емил Коларов.

За нас е доста значимо да бъдат преразгледани таксите за битови боклуци, уточни той и напомни, че някои от обектите предходната година не са работили 5-6 месеца.

Емил Коларов подчертава върху предложението да се основат районни антикризисни стопански щабове с представители на засегнатите сектори.

Ваксинирането е право на персонален избор на всеки човек, безапелационен е Коларов във връзка появилите се информации, че работодатели в сектора могат да слагат изискване за имунизация на заетите в него. Няма логичност в това някои хора да имат повече права от други или да бъдат дискриминирани поради това, че не са имунизирани, посочи той и заяви, че следва оповестението на специфична декларация по тематиката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР