завършва последните етапи на подготовката си за официалното откриване на

...
завършва последните етапи на подготовката си за официалното откриване на
Коментари Харесай

Обявиха кога започва туристическият сезон в Гърция

приключва последните стадии на подготовката си за формалното разкриване на туристическия сезон в страната на 15 май, събота, написа електронното издание на вестник Kathimerini.
Плажовете, ръководени от частни концесии, бяха отворени в събота, седмица по-рано от в началото плануваното, тъй че държавното управление може да реши резултата от отварянето върху хората.
Правителството желае да интегрира по този начин наречения Зелен паспорт, притежаван от посетителите, във формуляра за локация на пасажери (PFL), който бъдещите гости попълнят 48 часа преди идването.
 Гърция се стреми да имунизира всички пълнолетни до началото на юли Гърция се стреми да имунизира всички пълнолетни до началото на юли
Гръцките здравни управляващи се стремят да имунизират всички пълнолетни против COVID-19 с най-малко една доза до началото на юли, съобщи министърът...
При попълване на формуляра, в допълнение към летището, от което отпътуват, тяхната дестинация и дълготрайност на престоя им, посетителите ще прибавят данните от своя Green Pass. Тоест дали са били имунизирани, разболявали ли са се от ковид най-малко 20 дни преди идването и дали са тествали негативно при PCR или антигенен тест. Зеленият пропуск влиза в действие от 1 юни, а гръцките управляващи желаят да рационализират процеса на инспекция на документа и да избегнат тапите на летищата или граничните пунктове.
Ще бъдат подхванати и стъпки, с цел да се подсигурява валидността на зелените пропуски.
В програмата Green Pass вземат участие гости от следните страни: Франция, Малта, Исландия, Нидерландия, Швеция, Естония, Латвия, Литва, Хърватия, България, Гърция, Словения, Германия, Чехия, Румъния, Кипър, Испания, Италия, Полша, Португалия, Дания, Унгария, Люксембург, Финландия, Белгия, Ирландия, Словакия, Лихтенщайн и Норвегия. Освен тези страни, Гърция ще приема и гости от Китай и Русия и имунизираните с китайската и съветската ваксини, в допълнение към четирите ваксини, употребявани в страната и западния свят (AstraZeneca, JohnsonJohnson, Moderna и Pfizer).
Успешното ръководство на Зеления паспорт е единствено една от задачите на държавното управление в навечерието на туристическия сезон. Както обявиха публични лица пред Kathimerini, значимо е всяка активност, която се отваря, да не се стопира отново; допустимо най-скоро да бъдат открити новите случаи на ; да се заобикаля основаването на тълпи; да се ускорят още повече имунизациите и най-уязвимите групи да имат стаден имунитет; и посредством имунизации да се подсигурява, че островите, където се насочват по-голямата част от туристите и където има дефицит на лечебни заведения и първична помощ, са безвредни места.
 Строга карантина на гръцкия о-в Калимнос Строга карантина на гръцкия о-в Калимнос
Кратък локдаун е въведен на гръцки остров, където има и туристи, предава БНР. До началото на туристическия сезон, разгласен от Атина на 1...
 
Правителството си е сложило за цел 4,5 милиона изцяло имунизирани лица до края на юни, преди пика на туристическия сезон. Пристигането на 1,2 милиона ваксини JohnsonJohnson ще бъде решаващо за ускорение на програмата за имунизация, защото те изискват единствено една доза.
 
Длъжностните лица също са нащрек за опцията някои страни на генезис да наложат няколко дни карантина на жителите, които се връщат от почивката си в Гърция. Това би било голям удар за туризма, който съставлява към една пета от стопанската система на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР