Завършихме нашия 12-ти план за развитие, върху който работим с

...
Завършихме нашия 12-ти план за развитие, върху който работим с
Коментари Харесай

Турция представя 5-годишен план за икономическо развитие

„ Завършихме нашия 12-ти проект за развиване, върху който работим с визията за 2053 година и който разкрива пътната карта за идващите 5 години на Турция ", съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган.


Ердоган акцентира, че 5-годишният проект за развиване се състои от 5 съществени точки.

" На първо място, квалифицирани хора, мощно семейство, крепко общество. На второ място, постоянен напредък, мощна стопанска система. Трето, конкурентно произвеждане със зелена и цифрова промяна. Четвърто, устойчиви на бедствия жилищни пространства, устойчива среда. Пето, демократично ръководство, учредено на правдивост. "

„ По време на 12-ия интервал на Плана за развиване ние се стремим към постоянен и уравновесен напредък от приблизително 5%. Ние се стремим да достигнем народен приход от 1 трилион 589 милиарда $ и приход на глава от популацията от 17 хиляди 554 $ през 2028 година, като предоставим приблизително нарастване на заетостта от 3% годишно ", разяснява турският президент.

Той означи напъните за понижаване на дефиците до равнище, близо до нулата, увеличение на износа на артикули до 375 милиарда $, както и увеличение на приходите от туризъм до 100 милиарда $.

" Имаме за цел трайно да понижим инфлацията до едноцифрено число и да я понижим до 4,7% до края на 2028 година „ Надявам се, че 12-ият проект за развиване, който ще насочи нашата страна и нация по пътя към Турския век, ще бъде от изгода за всички. "

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР