Завършиха ремонтните дейности по опожарения блок №18 в кв. Струмско“.

...
Завършиха ремонтните дейности по опожарения блок №18 в кв. Струмско“.
Коментари Харесай

Добра новина! Една година и 4 м. след голяма трагедия: Приключиха строителните дейности в опожарения блок в кв. Струмско в Благоевград

Завършиха ремонтните действия по опожарения блок №18 в кв. „ Струмско “. Днес кметът на Благоевград Илко Стоянов се срещна с хората, застигнати от същинска покруса през м. декември 2021 година,когато в блока избухна заплашителен пожар, изпепелил жилища, стълбища и нарушил цялостната структура на постройката.Година и четири месеца след този пъкълсградата към този момент е ремонтирана
" Пътят, който извървяхме дружно не беше по никакъв начин елементарен, само че в края на краищата те към този момент имат актуализирани и укрепени домове.
Благоевградчани помнят вечерта на 10 декември 2021 година, спомнят си ужаса, само че помнят и храбростта на тези смели мъже от службата по пожарна сигурност и отбрана на популацията в Благоевград, с помощта на които бяха избавени десетки животи, включително и на невръстни деца. Каквото и да кажем за тези спасители ще бъде малко.
Благодаря и на всеки един, който оказа помощ с каквото му е по силите, с цел да може нашите съграждани да се върнат в домовете си. Истината е, че това злощастие сплоти Благоевград.
Вярвам, че неприятното към този момент е минало, съобщи градоначалникът на срещата с живеещите във към този момент актуализирания блок. Припомняме, че при огнения пъкъл починаха трима, животът и здравето на десетки бяха застрашени. В акция за помощ се вкюлчиха донори, общественици и поданици на регионалния център. Десетки фамилии не можеха да влязат в домовете си с месеци.
П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР