завършиха наравно срещу словенския Марибор при резултат 2:2 в трети

...
завършиха наравно срещу словенския Марибор при резултат 2:2 в трети
Коментари Харесай

Левски стигна до резултатно равенство с Марибор въпреки бърз обрат

приключиха наедно против словенския Марибор при резултат 2:2 в трети надзорен мач по време на зимната подготовка в Белек, Турция. " Сините " поведоха в резултата в 36-ата минута, когато Хосе Кордоба засече центриране на Марин Петков с глава. Словенците обаче вкараха два гола за 5 минути - първо Репас в 41-ата минута с отдалечен удар изравни, а в 45-ата Джордже Иванович се възползва от неточност в отбраната и направи 2:1.
През второто полувреме " сините " пуснаха в игра част от титулярите си. И двата отбора сътвориха рискови положения, като Николай Михайлов трябваше да се намесва няколко пъти. В 76-ата минута Левски стигна до равнене, като Здравко Димитров приключи постепенна офанзива и вкара.
Левски продължава да се готви в Турция, като идващият дуел е против локалния Генчлербирлиги и ще се играе на 1 февруари. На 4.02 е контролата с Динамо Киев, а на 7 февруари Левски играе с Верес.
В 4-ата минута Марин Петков проби отдясно и падна в наказателното поле. Нарушение нямаше и младокът беше спрян. Две минути по-късно словенците пробваха офанзива, като Ван дер Каап сгреши, само че по-късно поправи грешката и почисти.
Цунами в 8-ата минута центрира отляво и топката попадна в бранител на Марибор. Левски продължи да е по-активен, като Петков опита да откри Цунами, само че безрезултатно.

Марибор опита да нападна отляво посредством Иванович в първите 15 минути, без да успее да сътвори заплаха. В идващите минути мачът се придвижи в по-бавно движение, като и двата тиима дебнеха противника за неточности.
В 25-ата минута Сикушек овладя топката на границата на наказателното поле. Защитата на " сините " обаче се оправи и лиши. Две минути по-късно Костадинов опита да изведе Цунами на левия фланг.
В 31-ата минута Марин Петков стреля от фал по земя, само че право в ръцете на вратаря.
36` - 1:0! Марин Петков центрира от директен свободен удар и Хосе Кордоба с глава вкара за 1:0!
41` - 1:1! В 40-ата минута Левски нападна посредством Билал Бари, само че той беше спрян и последва контраофанзива. Мартин Милец трансферира топката на левия фланг към Иванович. Макумбу овладя в центъра и подаде към Репас, който с отдалечен удар изравни.
Левски продължи да владее топката в по-голямата част от времето. " Сините " разчитаха най-вече на офанзиви по фланговете, само че те не дадоха търсения резултат.
45` - 1:2! Грешка на Цунами докара до многоходова акция на Марибор, която приключи с удар на Джордже Иванович.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
За второто полувреме Николай Михайлов застана на вратата за Левски вместо Пламен Андреев. В 47-ата минута Цунами стреля от фал, като вратарят на словенците избави.
В 50-ата минута Билал Бари проби отляво, само че не съумя да откри собствен съотборник в наказателното поле. Минута по-късно Цунами центрира към Бари. Мароканецът игра с глава и стреля над вратата.

В 54-ата минута Иванович получи пас и преодоля Ван де Каап. Николай Михайлов беше на мястото си и се намеси. В 57-ата минуа на терена за Левски се появиха Драган Михайлович, Иван Горанов, Уелтън, Здравко Димитров, Радослав Цонев. Именно Горанов опита да центрира към Уелтън в първата офанзива след промените.
В 60-ата минута Джордже Иванович излезе самичък против Николай Михайлов. Вратарят съумя да избие топката. " Сините " заиграха една концепция по-атакуващо след промените в състава, като поеха самодейността.
В 69-ата минута Билал Бари излезе на стрелкова позиция и пропусна. В 74-ата минута Марибор стигна до корнер и отбраната на Левски се оправи, като почисти топката.
76` - 2:2! Левски разви офанзива по левия фланг, Радослав Цонев получи топката и стреля. Ударът беше блокиран, само че Здравко Димитров получи топката отдясно и изравни!
В 83-ата минута Марибор стигна до директен свободен удар. Изстрелът обаче мина над вратата. В 86-ата Цонев центрира от корнер и опита да откри Кордоба. Това обаче не даде резултат.
Стартов състав на Левски:
Пламен Андреев, Патрик Галчев, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба, Цунами, Радослав Цонев, Асен Митков, Филип Кръстев, Марин Петков, Димитър Костадинов, Билал Бари
ПРЕДИ МАЧА
На 18 януари " сините " приключиха 1:1 с полския Гурник, а попадението бе дело на Хосе Кордоба. Три дни по-късно, на 21.01., футболистите на Станимир Стоилов повториха този резултат и в контролата против чешкия Бохемианс. Тогава голът бе дело на Билал Бари.
Отборът на Марибор е водач в Елита на Словения и води с една точка на Копер. Противникът на Левски е изиграл четири мача преди днешния - победа с 4:0 над Триглав, триумф над ЛАСК с 2:1, тъждество против Цървена звезда 1:1 и загуба от Вождовац 1:2.
През 2016 година " сините " се изправиха против Марибор по пътя към групите на , само че бяха отстранени след 0:0 в Словения в първия мач и 1:1 на " Герена " в реванша.
* Вижте и каква е междинната възраст на титулярния състав на Левски против Марибор!
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР