Завърши съвместното изпълнение на мисията Air Policing от военновъздушните сили

...
Завърши съвместното изпълнение на мисията Air Policing от военновъздушните сили
Коментари Харесай

Приключи охраната на небето ни с италианските ВВС

Завърши взаимното осъществяване на задачата Air Policing от военновъздушните сили на България и Италия, оповестиха от Министерството на защитата.

Командирът на авиобаза Граф Игнатиево бриг. ген. Иван Лалов посочи постигнатите положителни резултати от взаимната активност на водачите.

"Благодаря за съюзническата Ви поддръжка в осъществяване на задачата Air Policing в границите на Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна защита. Целта беше да се усилят качествата на страните от Източния фланг на НАТО, в това число и на Република България, за гарантиране на въздушния суверенитет ", сподели ген. Лалов.

В авиобазата имаше специфична церемонията по закриването на взаимното осъществяване на дилемите по защита на въздушното пространство от българските и италианските военновъздушни сили.

Командирът на италианските сили, основани в авиобаза Граф Игнатиево, полковник Морис Гиадони акцентира значимостта на 4-месечното взаимно съдействие сред военновъздушните сили на България и Италия за повишение на оперативната съгласуемост. Той подчертава върху построеното другарство и опцията да бъдат споделени положителните практики в авиациите на двете страни.

"Благодаря особено на бригаден военачалник Иван Лалов и персоналния състав от авиобаза Граф Игнатиево за изключителната поддръжка по време на цялата взаимна задача. Ние работихме един до друг за сполучливото й осъществяване в полза на запазване границите на обединеното въздушното пространство на НАТО ", посочи в обръщението си полковник Гиадони. Той пожела разцвет и развиване на бойните авиации на Италия и България.

На церемонията участваха и командирът на Оперативните сили от състава на Военновъздушните сили на Италия генерал-лейтенант Фернандо Джанкоти, и командирът на бойния съставен елемент на италианските Военновъздушни сили генерал-майор Силвано Фриджерио.

На 1 ноември 2017 година четирите самолета "Eurofighter Typhoon " на Военновъздушните сили на Италианската Република ще бъдат пребазирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР