Завърши изграждането на новия мост над река Струма при село

...
Завърши изграждането на новия мост над река Струма при село
Коментари Харесай

Готов е новият мост над река Струма при Покровник

Завърши построяването на новия мост над река Струма при село Покровник на третокласния пътя  Благоевград-Покровник, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".
 АПИ
Очаква се на 21 декември в следобедните часове да бъде пуснато придвижването по оборудването за всички типове транспортни средства. Целта е да се улесни пътуването на жителите от региона на община Благоевград за почивните дни за Коледа.

Предстои назначението на Държавна приемателна комисия и издаването на Акт 16 и разрешението за прилагане. Инвестицията е за близо 10,5 млн. лева, а средствата са от бюджета на АПИ.
 
 АПИ

Новият мост е с дължина 134,2 м и е построен на мястото на съществуващото аварирало оборудване. От изобилните превалявания в средата на декември 2021 година и придошлите води на р. Струма бeше подкопан един от стълбовете на моста и това наложи прекъсване на придвижването по него, а трафикът преминаваше по обходен маршрут.
 
 АПИ

След извършена през 2022 година процедура по Закон за обществените поръчки проектирането и осъществяването на строително-монтажните работи на оборудването бяха предоставени на ДЗЗД „ Мост Покровник “, в което вземат участие: „ Грома Холд “ ЕООД и „ Пътпроект “ ЕООД.
 АПИ
Строителният контрол е сбъднат от ОБЕДИНЕНИЕ „ НАДЗОР ЮГ “, в което са: „ ПЪТКОНСУЛТ 2000 “ ЕООД и „ КОНТПАС “ ООД. Реалните строителни работи на обекта стартираха в средата на март тази година.

Преди построяването на новия мост беше построено и в допълнение техническо оборудване за пренасяне на инженерните връзки, които прекосяваха в региона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР