Завърналият се днес от Дубай бизнесмен Васил Божков е задържан

...
Завърналият се днес от Дубай бизнесмен Васил Божков е задържан
Коментари Харесай

Васил Божков е задържан за 72 часа, като предстои да му бъдат предявени обвинения

Завърналият се през днешния ден от Дубай предприемач Васил Божков е арестуван за 72 часа, като следва да му бъдат предявени обвинявания. 

От прокуратурата оповестиха, че Божков ще бъде свикан и като очевидец по досъдебното произвеждане по изказвания на самия Божков, че е бил изнудван от някогашният министър председател Бойко Борисов и някогашният финансов министър Владислав Горанов. По това произвеждане предходната година за денонощие бяха арестувани Борисов, Горанов и Аранудова.

Малко по-рано този следобяд юристът на предприемача - Стоян Баумайер обаяви пред публицисти, че Васил Божков е арестуван за 24 часа, откакто той кацна на летище " София " със аероплан от Дубай.

На пистата го чакаше екип на Гранична полиция, както и цивилни полицейски коли.

" Ще бъде откаран е в Министерство на вътрешните работи болница за обзор. След това ще бъде разпитан от прокуратурата ", разясни юристът му. 

По думите му някогашният хазартен необут се е прибрал едвам в този момент у нас, тъй като до завчера не е имал позволение от управляващите в Дубай да напуща страната поради от съображения за неговата сигурност.

" Процедурата се спазваше от управляващите в Абу Даби и от управляващите на летище София той беше арестуван за 24 часа. Сега ще го откарат в Министерство на вътрешните работи болница за обзор. След това вероятно ще бъде разпитан от прокуратурата. Той се върна напълно непринудено и при първа опция, тъй като до 23 август, до завчера, той нямаше позволение от управляващите в Дубай да напуща страната от основание за неговата сигурност. Неговите претекстове са да почисти името си пред съда ", настоя Баумайер.

Адвокатът на предприемача добави, че сега не може да разяснява за какво Божков е задържан: " Следете му обществените мрежи. Ще разясняваме в понеделник ".

На въпрос дали има връзка връщането на клиента му с убийството на предприемача Алексей Петров, Стоян Баумайер отсече: " Не мисля, че би трябвало да вкарвате моя клиент в функции във филми за които той дори не знае, че е имало кастинг ".

Срещу Васил Божков към този момент има повдигнати 20 обвинявания за разнообразни закононарушения, след които управление на проведена незаконна група, изнудване, опит за рушвет на длъжностно лице, пране на пари, укриване на налози.

Самолетът кацна в София минута след 15.00 часа. А той самият пусна пост: " Кацнах. Имам среща с бухалките. #БъдетеЗдрави ".

Това, което БНР научи импровизирано е, че от към три седмици Васил Божков поставя старания да откри връзка с държавното обвиняване, тъй като е желал да се върне в България. Дали и какво желае да каже следва да се научи при първа опция, когато той ще бъде забелязан.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР