Заварих хаос. Заварихме хаос в държавната администрация - в начина

...
Заварих хаос. Заварихме хаос в държавната администрация - в начина
Коментари Харесай

За Стефан Янев въпросът за смяната на шефовете на ДАНС и ДАР е реторичен

" Заварих безпорядък. Заварихме безпорядък в държавната администрация - в метода на действието ѝ, в метода ѝ на подготовка и взимане на решения, което съгласно мен не дава отговор на модела на взимане на решения и транспарантно ръководство ". Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев в изявление за предаването " Панорама " по Българска национална телевизия, в което разяснява доста настоящи политически въпроси, измежду които разкритията за подслушвани политици и последващите наказания, продължаващата ваксинция против ковид и позицията ни за Северна Македония.

Това, което заварихме е едно тежко завещание и ще ни бъде належащо време, с цел да бъде подредена страната и нейният държавния уред. Това е една непостижима задача за длъжностен кабинет , само че ние ще създадем вероятното да създадем началото на този ред и в случай че бъдещият парламентарно подсилен кабинет припознае тази задача, уповавам се тя да бъде доведено до дъно, настоя Янев.

По думите му, обективността идва от метода на взимане на решения и метода на действие на страната и демокрацията. Дали сме страна или не, рецензии ще има евентуално против нас. Аз съм декларирал в самото начало - ние ще работим въз основата на неприкритост и бистрота в интерес и пред очите на хората, увери служебният министър председател.

По отношение на това подслушвани ли са политици по телефона от опозицията преди изборите, Янев съобщи, че по всички изказвания, които били изнесени в медиите - В момента се правят инспекции и когато се срещнем с съответния резултат, ще имаме и съответно говорене. Проблемът с подслушванията е доста сериозен и е част от казуса за втълпяване на надзор и боязън. " Нека да се огледаме към себе си и да преценим какъв брой е известна фразата: " това не е за телефона ". Използваме я в всекидневието си, само че въпросът е би трябвало ли да я използваме в всекидневието си " , запита Стефан Янев.

Категоричните обстоятелства могат да бъдат доказани пред съда, само че той има информация и чува това , което се изнася в медиите. Янев се надява да не се трансформира в страна в един правосъден спор и ще се въздържи от информация, която има.
 Рашков: ДАНС и ДАТО са подслушвали политици
Рашков: ДАНС и ДАТО са подслушвали политици

Според него се унищожават материали...

За шефовете на ДАНС и разузнаването, Янев съобщи, че тези хора се дискредитирали с неплатения отпуск, който са взели. По този метод, значително е нарушено условието в техните закони, че нарушавания от рода на уронване престижа на службата води до наказване. Въпросът мисля е явен, безапелационен бе Стефан Янев.

Той уточни, че въпросът с уволняване не стои, само че ще се търси вид за тяхното премахване, ново управление и службите да работят в полза на хората и страната, а не на непознати политически ползи. В момента тече инспекция и дано забележим резултатите, в случай че се стигне до правосъдна фаза - тогава да се разяснява, посочи министър председателят.

В служебното държавно управление не се приказва за проверка . Не може да има проверка в границите на 2 месеца, а с съществена задача подготовка на изборите, разясни служебният министър председател. Приоритетът на служебното държавно управление е действието на страната, възобновяване от пандемията, помощ за българския бизнес, тъй че стопанската система да се развива, укрепване на главните обществена система, изясни Янев.

По думите му постоянно има опасности, само че би трябвало да бъдат изменени методът, методът и тактиката по ръководство на пандемията. Справянето с пандемията досега е било на някаква пиар тактика или осведомително водене на голословни безредни решения, има достижения, само че в доста лимитирани рамки, уточни той.

Служебното държавно управление работи по създаване на нова тактика, която да ръководи пандемията в търсенето на прецизен баланс, здравните ограничения да бъдат съответни, да продължи имунизационния проект и да се положат старания за подпомагането на бизнеса с акцент дребните и междинните предприятия. В това отношение, служебното държавно управление приготвя една нова икономическа тактика, с която обществото ще бъде осведомено.

Няма да има радикални промени в управленията на лечебните заведения. Те имат едно доста съответно отношение към пандемията и предложенията, които оферират съгласно мен са съответни, акцентира той.

Той не приема обвинявания, че служебното държавно управление е отговорно с нещо , защото съществува въз основа на Конституцията. Внушенията, че служебното държавно управление е с доста лимитирани пълномощия не са правилни, даде да се разбере Стефан Янев.

Тези критерии, които показал Янев пред хората, налагало пред неговите сътрудници да ги ползват при търсенето на кадрови решения - професионализъм, честност и почтеност. Стефан Янев съобщи, че не познава Васил Божков и още по-малко битие на канал, лист или някаква връзка. Нашите ценностни разлики са толкоз ясни, че не е нужно да търсим пресечна точка, увери Янев.
 Новият началник на Национална агенция за приходите няма участия в частни сдружения
Новият началник на Национална агенция за приходите няма участия в частни сдружения

Това оповестяват от Приходната организация

Като образец, че няма връзка с Божков, Стефан Янев изясни, че кандидатурата на

Във връзка с общественото коментиране на публицисти от Бойко Рашков, Стефан Янев съобщи, че политиците не трябва да слагат оценка на публицистите, защото се дава от феновете и българското общество. И в персонален проект, и в длъжностите, които съм заемал, постоянно съм се стремял да не обръщам внимание на хвалбите и подмазванията, увери той.

Той обича да бъде подложен на критика, тъй като има конструктивен миг и детайл на промяна в курса на държания. Критиката е добре пристигнала, стига да не е равнище на жълта преса, акцентира Стефан Янев.

Служебното държавно управление не работи за президента Румен Радев . Той се надява служебното държавно управление да няма триумфи, които да попречат по някакъв метод на президента. " Ще ни познаете по делата, нашият интервал на деяние е организацията на изборите. Смесването на предварителните парламентарни избори с президентските избори не е разумно ", разяснява министър председателят.
 Стефан Янев оглави служебното държавно управление на Румен Радев
Стефан Янев оглави служебното държавно управление на Румен Радев

Изборите публично ще са на 11 юли

Той уточни, че хората в последните 30 години са се нагледали на задоволително кръв, пот и сълзи, като резултатите били забележими. " Ако отидем на война и аз съм склонен да отида на война за българската държавност, хората да живеят по-добре и нашите деца да се гордеят с предишното и сегашното - в случай че това назоваваме война, аз съм подготвен да воювам. Във всяка война има врагове, само че в случай че не се борим, значи сме се предали и войната е изгубена ", безапелационен бе Янев.

Той прикани в политиката да няма война . Политиката е това част от публичното схващане, което би трябвало да образува метода на държание на политиците какво вършат за хората. Политиката е отговорност, предоставяне на небосвод и бъдеще на хората, на техния бизнес, живот, сподели още Стефан Янев.

Той не мисли за себе си, само че се надява да бъде сполучлив.

Категорично не можем да отстъпим от българската позиция, завършена с декларация от Народното събрание. Служебното държавно управление не може да промени позиция във външнополитически проект. Така служебният министър председател Стефан Янев отговори на въпрос на водещия на предаването на " Панорама " Бойко Рашков дали служебното държавно управление по някакъв метод ще промени позицията за влизането на Република Северна Македония в Европейски Съюз.
 Светлан Стоев: Последователни сме към районен съд Македония Обновена
Светлан Стоев: Последователни сме към районен съд Македония

Външният ни министър чака среща с македонския си сътрудник

По думите му българската позиция е ясна - не можем да излезе от рамката, обрисувана от Народното събрание. Ние сме подготвени за неофициални диалози с РСМ, да стартираме практическа работа по тематики, които биха могли да бъдат част от пътната карта за излизане от обстановката, акцентира Янев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР