Заупокойна литургия за 40 дни от блажената кончина на българския

...
Заупокойна литургия за 40 дни от блажената кончина на българския
Коментари Харесай

Заупокойна литургия за 40 дни от кончината на патриарх Неофит се отслужва в храм Св. Неделя

Заупокойна литургия за 40 дни от блажената кончина на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит се отслужва в митрополитския катедрален храм " Св. великомъченица Неделя ", след която, към 11:00 ч., ще има и панихида.

Траурната работа се води от наместник-председателя на Светия синод на Българската православна черква - Българска патриаршия (БПЦ-БП) - Врачанският митрополит Григорий. В богослужението вземат участие също митрополити и епископи от БПЦ-БП, свещонослужители от храма и от столицата.

В храма са пристигнали и доста вярващи, с цел да почетат паметта на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Очаква са на траурните служби в храма " Св. великомъченица Неделя " да дойдат служебният министър-председател Димитър Главчев и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, оповестиха през днешния ден от БПЦ-БП.

Както Българска телеграфна агенция писа, заупокойна молитва за 20 дни от блажената кончина на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит беше отслужена на 1 април на гроба на Негово Светейшество, който е при митрополитската катедрала " Св. великомъченица Неделя " в София.

На 16 март България изпрати в последния му земен път Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Той умря на 13 март в 22:22 ч. след дълготрайно боледуване във Военномедицинската академия (ВМА-София) в резултат на многоорганна непълнота.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР