Затягат мерките за контрол за допускане на децата започва в

...
Затягат мерките за контрол за допускане на децата започва в
Коментари Харесай

Затягат мерките за контрол за допускане на децата започва в яслите, детските градини и училищата

Затягат ограниченията за надзор за допускане на децата стартира в яслите, детските градини и учебните заведения. Причината е растежът на инфектирани с COVID-19 у нас, написа " 24 часа ".

Медицинският експерт на съответното образователно заведение ще ревизира дали детето има висока температура, болно гърло, хрема, секрет от очите или кожни обриви.

Съответно тези със признаци няма да бъдат допускани в час. Указанията са изпратени от Столичната районна здравна ревизия до шефове на учебни заведения и детски градини.

" Специално внимание следва да се обръща на ежедневното наблюдаване на здравословното положение на децата ”, гласят инструкциите.

Ако за възпитаник или дете от градина се откри, че е болно, то би трябвало да бъде върнато на родителите, разпореждат от РЗИ.

Ръст на инфектираните се следи от няколко седмици. На места преподаватели и учебни шефове стартират да обмислят въвеждане на онлайн образование. Някои шефове даже дават на родителите да попълнят занапред заявления, че са съгласни децата им да се образоват онлайн.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР