Затягането на извънредните мерки ще спести няколко хиляди живота. Това

...
Затягането на извънредните мерки ще спести няколко хиляди живота. Това
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев за извънредните мерки: Трафичните данни нямат общо с подслушването

Затягането на изключителните ограничения ще спести няколко хиляди живота. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ някогашният вътрешен министър и ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев.
Атанасова за ветото на президента: Ще се уточняват текстовете за погрешната информация Парламентът одобри ветото върху част от Закона за изключителното състояние след скандал през вчерашния ден
Той съобщи, че написаните в изключителния закон ограничения, включващи следенето посредством мобилен телефон на карантинираните лица, се ползва и в други страни.

„ Става въпрос за условие на трафични данни, които нямат нищо общо с подслушването. Не може никой от нас да бъде подслушван на основата на Закона за изключителното състояние. Такива благоприятни условия службите и Министерство на вътрешните работи са имали и досега “, разясни Йовчев.
Ген. Мутафчийски: Само твърдите ограничения дават резултат, ние сме царе на изключенията Ако оставим 70% от българите да се разболеят, ще ни трябват 500 000 респиратора
По думите му разликата е, че до момента трафичните данни са изисквани по закона за СРС-тата, което допуска тежка и тромава процедура. Съответно, в случай че става въпрос за 5 или 6 души, които са под карантина, приемането на достъп до техните данни може да отнеме доста време.

„ Всички тези претенции подлежат по-късно на надзор “, добави той.

Затварянето на гетата

Незатварянето на гетата може да докара до проблем, безапелационен е Йовчев: „ Аз персонално имам огромни опасения, че сега, в който си мислим, че сме овладяли рецесията, тя ще избухне точно оттова. Имаме хиляди хора, които се връщат от чужбина. Има културни и битови особености, че тези хора не поддържат обществена отдалеченост. Нивото на хигиена не е осбено високо. Има висок % на хора, които са едва грамотни, не могат да осъзнаят отговорността си към другите и заплахата към това нещо. Събрани, тези фактори крият голям риск “.
Министерство на вътрешните работи пусна нов вид на декларацията за пътешестване От ведомството трансформирали бланката след разбор на първите три дни от действието на контролните пунктове
И още някогашният вътрешен министър разяснява, че утвърждава мярката за слагането на КПП-тата на регионалните градове, като позитивното, съгласно него е, че хората се замислят дали да пътуват.

Йовчев акцентира, че при положение на рецесия, ще са нужни доброволци, защото ресурсите на армията и полицията не са задоволителни.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 242 24 3 4 Света 446087 23560 19795 112043 Заразени* Нови Починали България 242 24 3 Света 446087 23560 19795
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР