Затягане на миграционната и смекчаване на климатичната политика, както и

...
Затягане на миграционната и смекчаване на климатичната политика, както и
Коментари Харесай

Третият най-голям блок. Какви цели си поставиха крайнодесните политици от ЕС

Затягане на миграционната и намаляване на климатичната политика, както и трето място на изборите за Европейски парламент (ЕП) през 2024 година Тези цели обрисуваха крайнодесни партии от Европейския съюз (ЕС) на среща в италианския град Флоренция в неделя, съобщи Ройтерс.

В събитието се включи и ръководителят на проруската партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов .

Новината за срещата идва няколко дни откакто крайнодесният политик Герт Вилдерс и неговата Партия на свободата . Самият Вилдерс дефинира тази победа като „ политическо земетресение в Нидерландия и Европа “.

Срещата в неделя се организира по самодейност на италианския вицепремиер Матео Салвини , който е водач на крайнодясната партия „ Лига “ .

„ Нашата цел е да станем третият максимален блок в Европейския парламент след дясноцентристите и социалистите “, формулира Салвини главната цел, която си слагат крайнодесните партии.

Салвини засяга крайнодясната група в Екологичен потенциал „ Идентичност и народна власт “ . В момента тя е на шесто място по величина в Европарламента, само че социологически изследвания плануват да заеме четвърто място в европейските избори, които предстоят през май 2024 година, заяви Ройтерс.

На срещата във Флоренция участваха още Тино Хрупала от немската крайнодясна партия „ Алтернатива за Германия “ и Жордан Барела от френския „ Национален общ брой “ на кандидатката от последните президентски избори във Франция Марин льо Пен .

Спечелилият нидерландските избори Герт Вилдерс не присъстваше на срещата, само че се включи отдалечено с видеообръщение. В него Вилдерс изрази вяра съидейниците му да реализират сходни на неговия триумфи в останалите европейски страни.

В обява във Facebook водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов също отрази наличието си на срещата на крайнодесните.

Костадинов написа, че в речта си е отбелязал по какъв начин „ сега Европейският съюз е най-голямата опасност за европейската цивилизация и че би трябвало наложително да предоговорим изискванията за участие и самото му действие “.

Срещата, инициирана от Салвини, се организира на фона на възходяща поддръжка за националистическите партии в Европа, които се афишират срещу миграцията, битката с климатичните промени и правата на ЛГБТ хората.

Крайнодесни партии са ръководещи в Италия и Унгария , а през октомври националисти.

„ Политико “ акцентира, че доста крайнодесни водачи от Европа не са участвали на срещата във Флоренция. Сред тях са Марин льо Пен и португалският крайнодесен народен представител Андре Вентура .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР