Затворници в Бургас с обвинения към заместник-директор на затвора, че

...
Затворници в Бургас с обвинения към заместник-директор на затвора, че
Коментари Харесай

Ексклузивно по bTV: Кой доставя дрогата зад решетките

Затворници в Бургас с обвинявания към заместник-директор на пандиза, че покровителства наркоканали зад решетките. Има ли връзка Митьо Очите с тези схеми, споделя Росен Цветков.

Георги звъни на шефа на пандиза:

- Шефче, добър ден! Георги съм, бе. Може ли на следващия ден за две три-минутки да дойда, че малко проблеми има.

- Нямам визия какви задължения имам на следващия ден.

Това е диалог сред някогашен пандизчия и един от ръководителите на Бургаския затвор. От едната страна на слушалката е Жоро Парсата – с няколко присъди зад тила си, неотдавна на независимост. От другата – Методий Владимиров, дълготраен действен служащ в пандиза, а от 2016 година и негов заместник-директор.

Георги твърди, че до момента в който бил зад решетките, разпространявал дрога с поддръжката на Владимиров.

„ Разбрахме се аз да си работя, месечни пари да се отделят. Той ми урежда кордона, такса " успокоение ". Майка ми беше дамата за тези неща, тя ги носеше”, разкри Георги Георгиев.

Руска, 74-годишната майка на Георги, пренасяла опиатите до пандиза. Взимала ги от дилъри в Сливен – главно метаамфетамин, чието произвеждане в региона процъфтява от години.

„ Носят ми ги, мятам ги в една торба и потеглям... Някой път си крещя - " Какво ли ще стане, в случай че ме заловен, да ме убият служителите на реда напряко ", описа майката на Георги Руска Митева.

Всъщност Руска е била задържана, само че в различен затвор – Пловдивския. Полицаите намират в нея над 1 грам пико. Трафикът към Бургаския затвор обаче бил безпроблемен.

„ Пратката не беше закачана… Лично той ми ги е давал, долу в стаята му. Майка ми събираше парите. Едната част оставяше на Дросеви”, добави Георги.

" Дросева " е бургаска автокъща. Нейн притежател съгласно Търговския указател е Георги Дросев, който е съучастник и в охранителната компания " Аркус–Сигурност Бургас ". Влиза на мястото на убития гард на Митьо Очите при стрелбата в Слънчев бряг Александър Алексиев.

" Аркус Бургас " се свързва импровизирано с Митьо Очите. Пред bTV през 2016 година той твърдеше, че единствено я съветва.

Сред съдружниците в " Аркус–Сигурност Бургас " откриваме и името на Иван Владимиров – татко на заместник-директора на пандиза Методий Владимиров.

„ Общо взето, Бургаският затвор се ръководи от Методий Владимиров. Без негово решение, познание, не се взима решение, даже на началника… 1000 лв. беше хонорарът на месец, да им давам на " Дросеви ", да не бъда обезпокояван”, сподели Георги.

Откриваме Георги Дросев в автокъщата. Той споделя, че няма нищо общо със пандиза. Познава Методий Владимиров, само че не му оказва помощ по никакъв метод.

Потърсихме Методий Владимиров на същия номер, на който му звъни Георги. Многократно отхвърли да застане пред камерата ни.

Пред bTV Владимиров съобщи, че не се усеща задоволително пораснал да дава изявление.

В първата част на следствието на Росен Цветков Симеон Стоянчов, по-известен като Малката Рижа, описа, че в пандиза, в случай че имаш връзки, можеш и лодка да си поръчаш.

Може ли с пари да си купиш отпуска или премия в пандиза? Разказът продължава на следващия ден в bTV Новините.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР