Затворници и служители посрещнаха и се поклониха пред чудотворните икони

...
Затворници и служители посрещнаха и се поклониха пред чудотворните икони
Коментари Харесай

Чудотворни икони спряха в затвора и онкодиспансера в Стара Загора 

Затворници и чиновници посрещнаха и се поклониха пред чудотворните икони на Пресвета Богородица Скоропослушница и Пресвета Богородица Касперовска от украинския град Ананиев. Украйна, в най-големия храм в местата за отнемане от независимост - „ Св. Николай Чудотворец " на територията на Старозагорския затвор.

Кратка молитва и благословия на присъстващите на службата насочи Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, по чиято самодейност иконите са в България. Той благодари на старши комисар Иван Карушков, шеф на пандиза, и на свещеноиконом Йордан Карагеоргиев за положителната им взаимна работа. 

На територията на Старозагорския затвор има и 4 параклиса, един от тях е предопределен за околните на лишените от независимост, който беше осветлен през тази година. За 25-те години на богослужения в него православната религия са приели към 2500 лишени от независимост, осъществени са 10 венчавки и са правени кръщенета на деца и близки на пандизчии. Старозагорският затвор е и първият в България, в който влизат чудотворни икони, сподели отец Карагеоргиев. 

В късния следобяд иконите бяха пренесени в Комплексния онкологичен център, където да дадат вяра и религия на болните и фамилиите им. След това ще отпътуват за храм „ Св. Възнесение Господне “ в с. Богомилово, осветлен през 1940 година, където владиката ще отслужи вечерно свещенодействие. 
Пред чудотворните икони имаха опция да се помолят хиляди миряни от Стара Загора, Казанлък, Павел баня, Чирпан, Нова Загора, Гълъбово, Харманли, Свиленград, Шипка, Мъглиж и Раднево.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР