Затвориха АМ „Тракия при Бургас заради горящ автобус след 17:30

...
Затвориха АМ „Тракия при Бургас заради горящ автобус след 17:30
Коментари Харесай

Запалилият се на АМ "Тракия" автобус е бил близо 30-годишен

Затвориха Автомагистрала „ Тракия " при Бургас поради пламнал рейс след 17:30 часа през вчерашния ден. В транспортното средство, благосъстоятелност на общински транспортьор, се возили 50 души. Групата е пътувала към Айтос.

На място са отишли два противопожарни екипа, които са загасили огъня. Пожарът е тръгнал от мотора на рейса. Няма данни за потърпевши хора. Веднага щом лидерът на рейса видял, че транспортното средство стартира да пуши, е отбил и свалил всички пасажери.

Главен контрольор Пламен Николов - шеф на бранш „ Пътна полиция " в Бургас, съобщи, че сигналът за случая е получен в 17.39 часа. пристигналият на място полицейски екип открива, че водачът е съумял да изтегля самичък всички транспортирани пасажери. „ В гасенето на пожара се включват два противопожарни автомобила и седем доброволеца. Във връзка с понижената видимост и обезпечаване сигурност на придвижването беше отклонено за към 20 минути по обходни направления ", изясни основен контрольор Николов.

Запалилият се рейс е близо 30-годишен, сподели инж. Петко Драгнев, шеф на общинската компания „ Бургасбус ".

По думите на инж. Драгнев най-вероятната причина за запалването е късо съединяване в ел. инсталацията на мотора. Той разясни, че този рейс не е пътувал по постоянна линия, а е бил нает за частно събитие. Той е минал механически обзор в края на месец юни.

„ Всички рейсове във вътрешноградския превоз са нови, на не повече от 7 години. Тази година взехме и 56 нови електрически рейсове ", сподели още инж. Драгнев.

Тази година общинската компания следва да размени и рейсовете от междуградската транспортна мрежа, добави Драгнев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР