Затворете прозорците, излизайте, когато валиПролетта не е най-доброто време за

...
Затворете прозорците, излизайте, когато валиПролетта не е най-доброто време за
Коментари Харесай

Природни средства срещу сенна хрема

Затворете прозорците, излизайте, когато вали

Пролетта не е най-хубавото време за страдащите от сенна хрема или полиноза. Вместо да се разхождат на открито, те се затварят у дома, с цел да се спасят от дразненето на полените, предизвикващи задръстване на носа, кихане, зачервяване на очите, зной. Съществуват лекарства против сенната хрема, само че можете да си помогнете и сами с някои естествени средства.

Джинджифилов чай

Джинджифилът е натурален антихистамин, също така оказва помощ за разграждане на слузта и отпушване на синусите. За да си приготвите чай от билката, запарете 1 с.л. от нея в 500 мл гореща вода за 15 минути. Овкусете с мед и лимон. За по-силен резултат вдишвайте парата, до момента в който пиете чая.

Коприва

Много ефикасна при алергичен ринит. Използват се изсушени листа и цветове, от които се подготвя чай посредством запарване – 1-2 с.л. от билката в 300 мл гореща вода. Похлупва се за 15 минути.

Промивки на носа

1 ч.л. сол се разтваря в 1 ч.ч. топла, само че не гореща вода. Течността се смърка или се накапва в ноздрите с капкомер. Разтваря и отстранява слузта.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР