Затворени улици и задръствания очакват тази седмица софиянци заради огромния

...
Затворени улици и задръствания очакват тази седмица софиянци заради огромния
Коментари Харесай

ЕС и мач блокират София

Затворени улици и тапи чакат тази седмица софиянци поради големия брой делегации, които идват в столицата за неофициалния Европейски съвет на 16 май и срещата Европейски Съюз - Западни Балкани на 17 май. В София ще има към 40 кортежа, за които ще би трябвало да бъдат обезпечени трасета, ще се стопира и придвижването към местата, в които ще са събитията, предава 24 часа.

Булевардите, които свързват летище София с резиденция “Бояна ”, “София Тех парк ”, “Квадрат 500 ” и НДК, ще са най-проблемните трасета.

Засилените ограничения за сигурност стартират още през днешния ден. Следобед идва испанският министър председател Мариано Рахой. Вечерта той ще има диалози с премиера Бойко Борисов в резиденция “Бояна ”. Заради Рахой се не разрешава паркирането на бул. “Джеймс Баучер ” сред ул. “Златен рог ” и бул. “Черни връх ”.

Вечерта в столицата е и дербито “Левски ” - ЦСКА на националния стадион. Движението по улиците и булевардите към стадиона ще е неразрешено още от обяд.

Най-натоварено ще е в сряда. Тогава в “Бояна ” и “Квадрат 500 ” са проведени срещи на двете най-големи европейски партии - ЕНП и ПЕС. Възможно е прекъсване на придвижването към Паметника на Васил Левски в центъра на столицата.

Вечерта усложненията ще са пък по Цариградско шосе и на кръговото на 4-и километър. Причината е, че в “София Тех парк ” ще са вечерята на европейските водачи и неофициалният Европейски съвет.

В НДК пък ще е срещата сред водачите на Европейски Съюз и министър председателите и президентите на Сърбия, Черна гора, Македония, Албания, Босна и Херцеговина и Косово. Заради това достъпът до двореца ще бъде стеснен както на 17 май, по този начин и на 18 май, оповестиха от НДК.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР