Днес в Народното събрание се проведе първа среща между представителите

...
Днес в Народното събрание се проведе първа среща между представителите
Коментари Харесай

Преговорите между ИТН и ГЕРБ: Има ли конкретни резултати след първата среща?

Днес в Народното събрание се организира първа среща сред представителите на „ ИТН “ /ИТН/ и ГЕРБ-СДС за разискване на благоприятни условия за сформиране на държавно управление . След срещата, както Тошко Йорданов от Има Такъв Народ, по този начин и Деница Сачева от ГЕРБ-СДС, направиха изказвания пред публицисти. Тошко Йорданов съобщи, че на срещата са били изслушани хрумвания, само че съответни решения не са били взети . Той акцентира:

„ Ако очаквате някаква конкретика – не мога да ви дам такава. Защото изслушахме техните хрумвания и оттук-нататък ще би трябвало да ги обсъдим с сътрудниците. Казахме и някои наши цели. Това беше първа среща. Нищо съответно не се случи на нея. ”

Йорданов също по този начин означи сложността на обстановката в страната, като изрази мнението си, че е нужен експертен кабинет :

„ Ситуацията е задоволително тежка и комплицирана. Защото страната без държавно управление е блокирана. А от време на време с неприятно държавно управление е по-зле. От година и нещо обясняваме, че най-правилният вид за нас е експертен кабинет. Колегите от ГЕРБ очевидно са достигнали до тази концепция. Но от концепцията до реализацията има доста работа. ”

Йорданов също по този начин прикани да не се вършат генерални заключения :

„ Хората си споделиха управническата стратегия. Ще помоля да не се вършат някакви генерални заключения. Не сме разговаряли за министри. ”

Деница Сачева от ГЕРБ-СДС акцентира, че срещата е минала градивно, с акцент върху разискването на съответни политики :

„ Срещата мина в градивен дух. Обсъждахме съответните политики, които предлагаме в управническата ни стратегия – за пазара на труда, енергетиката, образованието и правосъдната промяна. Чухме какво мислят Има Такъв Народ по нашите оферти. ”

Тя добави, че диалозите ще продължат, като съответни имена и състав на държавното управление не са били обсъждани :

„ Оставихме вратата отворена, с цел да продължим нашите диалози съответно по политики. Разговори, които касаят съответно състав, конструкция на държавно управление и съответни имена, не са водени. Изобщо не са поставяни на дневен ред. ”

Сачева също по този начин акцентира, че партията й остава на позиция, че страната има потребност от постоянно държавно управление и предложи формулата „ държавно управление на споделената отговорност ” :

„ Партията остава на твърдата позиция, че страната има потребност от постоянно държавно управление. Затова предложихме формула, която се назовава „ държавно управление на споделената отговорност ”. ”

Тя заяви, че на следващия ден парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще се събере, с цел да излъчи номинация за ръководител на Народното събрание и ще реши какви дейности да предприеме отсега нататък:

„ Утре заран нашата парламентарна група ще се събере, с цел да излъчи и нашата номинация за ръководител на Народното събрание. След това ще забележим по какъв начин ще протече утрешният ден, с цел да решим какви дейности ще предприемем отсега нататък. ”

Разкриха порочна процедура за продажба на бракониерска черна мида

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР