Затварят нощните заведения в Смолянска област със заповед на местната

...
Затварят нощните заведения в Смолянска област със заповед на местната
Коментари Харесай

COVID-19: Затварят нощните заведения в Смолянско

Затварят нощните заведения в Смолянска област със заповед на локалната здравна ревизия за по-строги противоепидемични ограничения, заяви Българска национална телевизия.

Според заповедта се преустановяват визитите в нощни клубове, пианобарове, нощни заведения на територията на цялата област. Забраняват се също всеобщите мероприятия като фестивали, събори, фолклорни и други събития.

На новите ограничения най-остро реагираха в Пампорово. В курорта нощните заведения са четири и съгласно шефката на едно от тях ограниченията са дискриминационни.
 Наред с COVID-19 и грипът „ Камбоджа “ настава у нас
Наред с COVID-19 и грипът „ Камбоджа “ настава у нас

Вече са открити четири случая

" Ние накарахме целия си личен състав да се имунизира. Проверяваме като копои всичките ни клиенти, което персонално за мен е доста обидно. Не считам, че затваряйки нощните заведения, това би решило казуса с огромния брой заболели ", съобщи Силвия Атанасова - шеф на нощно заведение.

Добавя обаче, че ще се съобрази със заповедта.

" Икономическата обстановка в нашата страна е комплицирана - всичко ни е високо, тока ни е висок, налозите високи, всичко е високо. И в случай че ние решим да създадем един митинг и да кажем не, ще работим, само че в това време дойдат институциите и ни сформират една санкция, ние нямаме пари. "

" Нашата сметка за ток, като сдружение, предходната година декември месец беше към 200 хиляди лв., тази година - към 700 хиляди лв.. Така че дано някой, когато реши да затваря сходен бизнес, да пристигна да ни заплати сметката за ток и тогава можем да приказваме дали е редно да се затваря избран бизнес или не ", изясни Мариян Беляков - изпълнителен шеф на " Пампорово " АД.

В Смолян одобриха ограниченията много по-спокойно.
 Повече българи избират да прекарват COVID-19, в сравнение с да се имунизират
Повече българи избират да прекарват COVID-19, в сравнение с да се имунизират

36% от сънародниците ни са срещу имунизациите против 33%, които ги поддържат

" В Смолян нощните заведения са две на брой и тези нощни заведения работят един-два дни в седмицата. Не знам какъв брой са цялостни, само че и там се изисква зелен документ, тъй че не мисля, че би трябвало да основават някакъв проблем ", сподели Антон Арсов - шеф на заведение.

От РЗИ-Смолян прецизираха, че ограниченията са краткотрайни до момента в който региона излезе от тъмночервената зона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР