Затварят един от най-известните гръцки плажове. Eдин от най-известните гръцки

...
Затварят един от най-известните гръцки плажове. Eдин от най-известните гръцки
Коментари Харесай

Затварят един от най-известните гръцки плажове


Затварят един от най-известните гръцки плажове. Eдин от най-известните гръцки плажове остава затворен за туристи това лято. Властите на йонийския остров Закинтос взеха решение да оставят плажа Навагио затворен за туристи това лято заради боязън от свлачища.
Властите на йонийския остров Закинтос
взеха решение да оставят плажа Навагио – популярна туристическа дестинация, известна с присъщото си корабокрушение, затворен за туристи това лято заради боязън от свлачища.
Забраната на достъпа до плажа Навагио
е предложена от експерти от Организацията за антисеизмично обмисляне и отбрана (OASP) след посещаване на мястото на 8 март, като част от постоянна преоценка на неговата сигурност, оповестява гръцкият Kathimerini.
Екипът на OASP счита, че има
забележителен риск от свлачища заради ерозията на близките скали.

„ Безопасността на жителите и посетителите е над всичко друго. Решението беше взето поради новите данни на OASP, като се има поради големия брой гости в региона по време на туристическия сезон “, казва министърът на туризма Василис Кикилиас.
Навагио е неразрешен за локални поданици
и туристи от предишния септември, откакто земетресение с магнитуд 5.4 докара до сриване на огромни камъни от близките скали в залива. Безопасността на плажа ще се преоценява два пъти годишно.
Междувременно вижте тази ранглиста преди да решите къде да почивате лятото
След това дългата зима, най-нормалната фантазия на всеки човек би била да отиде на някой хубав плаж, където на се любува на слънце и успокоение. Преди да решите къде да прекарате лятната си почивка, вижте кои са най-хубавите гръцки острови, които заслужават внимание.

Направено е изследване включващо въпроси за плажовете на островите, природата, кухнята и съотношението цена/качество. Респондентите също бяха помолени да оценят туристическите атракции, опциите за настаняване, опциите за извършване на покупки и спокойствието и тишината, предлагани от острова, написа Time out.

С резултат от 85 % дестинация, остров Кефалония беше безапелационният победител в изследването. Планинският остров беше единственият в изследването, който получи пет звезди за тишина и успокоение. Известен е със спиращата дъха природа, пясъчните плажове, гостоприемните лозя и доста други.

Подгласници бяха Лефкада и Скиатос, два гръцки острова, които оферират както мечтани плажове, по този начин и доста история. Лефкада, спокойна и девствена, е мястото, където можете да се насладите на крайбрежни таверни, разходки с лодка и благоприятни условия за уиндсърфинг. Сиактос, въпреки това, е домът на манастира Евангелистрия, където монасите създават зехтин и вино, и 62 превъзходни плажа. Освен това, в случай че вземете лодка до Лалария, легендата гласи, че плуването през естествената скална арка на плажа ще ви даде безконечна младост.

Крит с 83 % резултат е на трето място. Тъй като е най-големият остров в Гърция, не е изненадващо, че притегля повече от пет милиона гости годишно. И до момента в който северното крайбрежие може да се стори пренаселено с туристи, южните райони оферират на пасажерите повече персонално пространство, непокътнати плажове и благоприятни условия за закупуване на свеж зехтин, мед, смокини и бадеми.

На дъното на листата беше Миконос. Може да е прочут с оживения си нощен живот и гостите, само че известността си има цена. В случая на Миконос това води до скъпи храни и питиета, пренаселени плажове и скъпо настаняване.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР