Затварянето на пристанища в Черно море може да провокира глобална

...
Затварянето на пристанища в Черно море може да провокира глобална
Коментари Харесай

ООН: Глад очаква света, ако Русия не отблокира украинските пристанища

Затварянето на пристанища в Черно море може да предизвика световна продоволствена злополука, която ще докара до апетит, всеобща миграция и политическа неустойчивост в света. Това предвижда Организация на обединените нации, представена от New York Times

По данни на вътрешното министерство на страната складовите уреди в Украйна са претъпкани със зърно, което може да стигне за изхранването на 400 милиона души по света.

Въпреки това веригата на доставки е нарушена от войната и пристанищата не могат да работят обикновено покрай центъра на военната зона.

Изпълнителният шеф на Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации Дейвид Бийзли счита, че казусът с световното доставяне с храна е да се запазят отворени южните пристанища: Одеса, Черноморск, Южни и Николаев на брега на Черно море, които са в ръцете на Украйна, само че са застрашени посредством офанзива от Руската федерация.

Бийзли сподели, че е написал терзанията си в писмо до Кремъл, само че към момента няма никакъв отговор.

Според него оперативните разноски на хранителната стратегия на Организация на обединените нации са се нараснали със 71 милиона $ на месец:

„ Това значи, че ще храним 4-5 милиона по-малко хора годишно единствено поради нарастването на разноските “, цитира Бийзли БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР