Затварянето на множество гранични пунктове от Русия към Финландия представлява

...
Затварянето на множество гранични пунктове от Русия към Финландия представлява
Коментари Харесай

Финландският омбудсман разкритикува затварянето на границата с Русия

Затварянето на голям брой гранични пунктове от Русия към Финландия съставлява опасност за правото на леговище, съобщи финландският омбудсман по въпросите на недискриминацията, откакто граничните управляващи затвори седем пункта по границата, съобщи ДПА.

Фактът, че Финландия позволява влизането единствено през граничния пункт " Рая-Йосепи ", ситуиран надалеч на север в границите на полярния кръг, съставлява нарушаване на възбраната за връщане (принудително връщане в страна, в която има опасност), съобщи Кристина Стенман в изказване. Това опонира и на възбраната за групово експулсиране, добави тя.

Двата правилото са основополагащи както съгласно финландското, по този начин и съгласно законодателството на Евопейския съюз, посочи Стенман. Финландия е обвързана с интернационалните съглашения и граничната защита би трябвало да подсигурява, че " лицата, които се нуждаят от протекция, могат да влязат във Финландия ", сподели тя.

През последните седмици граничните чиновници са забелязали внезапно увеличение на броя на мигрантите без документи, влизащи от Русия. Повечето от тях са от Близкия изток. Правителството упреква Русия, че провежда противозаконното секване на границата. Миналата седмица Хелзинки разгласи затварянето на четири пропускателни пункта в южната част на страната, а през вчерашния ден - на още три на север, отбелязва ДПА.

Прелезът за железопътен трафик при Вайникала остава отворен, само че единствено за по четири часа дневно. Една от малките екрани в страната заяви, че там са се появили трима мъже от Йемен, единият от които е подал молба за леговище. Членове на държавното управление се опълчиха на затварянето, като измежду тях бе формален представител на министерството на правораздаването, който отхвърли ограниченията като прекомерно радикални. Впоследствие те са били преразгледани, посочи финландската медия.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР