Затруднения за водачите, които пътуват в части от страната.Водачи сигнализират,

...
Затруднения за водачите, които пътуват в части от страната.Водачи сигнализират,
Коментари Харесай

Километрични задръствания на прохода Предел, затворен е и Троян - Кърнаре ВИДЕО

Затруднения за водачите, които пътуват в елементи от страната.

Водачи алармират, че придвижването е блокирано през проход " Предел " и се е образувала километрична опашка. Припомняме, че секторът бе затворен за товарни коли над 12 тона поради изобилния снеговалеж. По-рано там се завъртя товарна машина, има и блокирани камиони.

  " Има доста огромно запушване, опашката е километрична. Повече от един час не се движим, придвижването е блокирано. Пропускат единствено коли от срещуположната посока ",  споделя за пътната конюнктура в прохода Джулия Донева. Хора популяризират и фрагменти, на които се вижда обстановката по трасето.

Шофьори сигнализират и за катастрофи по пътя към Банско.

" Положението по пътя за Банско е трагично! Множество произшествия и километрични тапи! Нека хората не потеглят за нищо на света, в случай че нямат непокътнат хотел ", споделя Доника Манева.

Припомняме, че от АПИ  оповестиха още, че краткотрайно е лимитирано придвижването за всички коли по пътя Троян - Кърнаре през проход " Троянски " заради влошените метеорологични условия.

От полицията приканиха да не се потегля на път през уикенда, освен в случай че не е извънредно неотложно. В случай, че няма по какъв начин да избегнете пътешестване, Министерство на вътрешните работи предлага да заредите автомобила с задоволително гориво, да избирате единствено основни пътища, да облечете топли облекла и да заредите мобилните си телефони.

Междувременно от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че е основана нужната организация по отношение на предстоящото усложняване на зимната конюнктура и рисковете от снегонавяване и обледяване по пътищата.

Предприети са ограничения за недопускане на навлизането в планинските проходи на неподготвени за зимни условия моторни транспортни средства. В съгласуваност с регионалните шефове и чиновниците на ГДПБЗН ще се провежда и намесата на тежка техника за добиване на бедстващи коли.

За 15 декември е разгласен оранжев код за областите Монтана, Враца, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, Бургас, където предстоящите количества превалявания ще са над 20 л/кв. м.







 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР