Затова той определя проекта за самолетите като „изключително важен“. „Българската

...
Затова той определя проекта за самолетите като „изключително важен“. „Българската
Коментари Харесай

България разчита на техника от 60-те години за своята отбрана, призна зам.-министър

Затова той дефинира плана за самолетите като „ извънредно значим “.

„ Българската войска има потребност от ново въоръжение и техниката. За да бъде съвременна и на равнището на нашите съдружници, би трябвало да придобиваме техника и за сухопътните войски, и за военноморските сили. Гледаме да има баланс в придобиването “, изясни зам.-министърът.

„ За нас като министерство първостепенна задача е лека-полека всичката техника, която е на ръба на физическите и моралните си благоприятни условия да бъде сменена. Кога ще се случи е въпрос на средства и на добра организация “, добави Божилов.

Във връзка с злополуката с боен камион край Резово, той изясни, че положението на потърпевшите военни се усъвършенства. За случая се води разследване и всички материали по делото са предадени на прокуратурата. „ Причините могат да бъдат механически, човешка неточност или всевъзможни други”, добави той.

Зам.-министърът посочи, че Министерството на защитата оказва подпомагане на „ Гранична полиция” поради засиления миграционен поток.

„ За страдание, с тази техника, с която разполагаме, се транспортират освен бежанци. С нея се транспортират и български военнослужещи. Последната транспортна техника е закупувана преди към 15 години”, посочи Йордан Божилов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР