Съобщението идва в момент, когато западните страни дискутират дали да

...
Съобщението идва в момент, когато западните страни дискутират дали да
Коментари Харесай

Зеленски: Русия се опитва да разшири войната... Само заедно можем...

Съобщението идва в миг, когато западните страни дискутират дали да разрешат на Украйна да употребява техни оръжия за нанасяне на удари по военни цели на територията на Русия, които подкрепят офанзивата в Харковска област, Североизточна Украйна.

 

" Виждате, че Русия се пробва да разшири войната... Само дружно можем да спрем лудостта на Москва ", безапелационен бе Зеленски при подписването на съглашението, което е 13-ото сходно съглашение, подписано от Киев със западна страна.

По-рано този месец Швеция съобщи, че се е съгласила да даде спомагателна военна поддръжка за Украйна на обща стойност 75 милиарда шведски крони (7,09 милиарда долара) за три години, а в последните седмици Норвегия договаря с Киев за двустранно съглашение за сигурност. Така общата помощ на Стокхолм за Киев сред 2022 година и 2026 година ще доближи близо 10 милиарда $.

 

Шведските управляващи ще обезпечат и два разследващи самолета ASC 890, които се смятат за извънредно значими за идентифициране на идващи крилати ракети и безпилотни летателни апарати и за установяване на цели във въздуха и в морето. Швеция ще даде и целия си ресурс от бронетранспортьори.

" Вие безусловно се борите освен за личната си независимост, само че и за нашата независимост и сигурност ", акцентира шведският министър председател Улф Кристершон. " Ето за какво поддръжката за Украйна е толкоз фундаментална, екзистенциална задача за Швеция и за всички останали скандинавски страни ", означи той.

 

Въпреки това обаче Стокхолм към момента няма да даде на Киев изтребители " Грипен ", защото не престават полемиките дали вместо това Украйна да получи създадени в Съединени американски щати изтребители Ф-16, с цел да бъде в крайник с въздушните качества на съдружниците от НАТО.

Швеция се причисли към Организацията на Северноатлантическия контракт по-рано тази година и все още не разполага с такива изтребители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР