Затова и повечето от тях избират именно произвеждани в съответната

...
Затова и повечето от тях избират именно произвеждани в съответната
Коментари Харесай

Колите на световни лидери - реклама на собствената икономика

Затова и множеството от тях избират точно създавани в съответната страна марки. С дребни изключения.

Иначе по традиция изборът на автомобил е самобитна реклама на достиженията на стопанската система на съответната страна и е наложително първите хора във властта да употребяват това.

Доналд Тръмп е прочут от дълго време с прелестния си гараж от спортни коли и свръхмощни мотоциклети. Преди да стъпи в Белия дом, той се гордееше с автомобилната си сбирка. И вероятно, в случай че беше емир в Дубай, би предпочел да се качи на някой от своите коли, само че като президент на Съединени американски щати това е невероятно.

Специално за него компанията „ Кадилак “ създаде лимузина, считана за оптимално защитена-Beast-2. Тя си има солидна структура, бронирани стъкла, способни да устоят изстрел от непосредствена непосредственост от голямокалибрен револвер, както и от снайперска пушка от по-голямо разстояние.

Специална отбрана има и на мястото, предопределено за президента - 20- сантиметрова ризница, формирана от сплав от исполин, керамика и алуминий пази това място изотзад.

Китайският държавен глава Си Дзинпин е избрал създадена в страната му кола - HongQi HQE L9, неповторим автомобил, който може да се закупи от всеки жител, в случай че може да си разреши да заплати цената му на пазара.

Разбира се, президентският вид е друг от серийния - по този начин да вземем за пример вместо обичайна седалка откъм гърба има единствено едно кресло за президента. Има и други екстри, основани особено за отбраната на президента, само че те не се огласяват обществено.

Сред известните усъвършенствания е шибидах, от който Си Дзинпин се появява на публични събития, просто ставайки от креслото си. Външно автомобилът припомня на известните преди години руски лимузини „ Чайка “, само че няма нищо общо с тях във връзка с мотор и защитеност.

Японският министър председател Синдзо Абе разполага с два разновидността за избор на автомобил. Първият е Lexus LS 600h L, с хибриден мотор, и акцентира отношението на премиера на страната към отбрана на околната среда.

Вторият е Toyota Century, съединен особено за премиера ръчно от производителя, разполага с мотор с мощ 280 к.с. и препълнен със секретни към момента японски технологии. Японският император употребява същия автомобил, само че с мощ от 350 к.с., специфична разработка, съединен ръчно, както и премиерският автомобил.

При императорският обаче има и някои характерни допълнения - да вземем за пример при отваряне на вратата от мястото, където стои той, автоматизирано се появява ходило, с цел да може слизането от колата да е оптимално комфортно.

Френският президент Еманюел Макрон най-често употребява Citroen DS 7 Crossback, който обаче не е особено брониран и предпазен. Въпреки това, президентът държи на този автомобил и очевидно не счита, че против него може да бъде осъществено нападение.

Иначе, изборът му е добър. Колата има оптимално отварящ се покрив, тъй че президентът да се появи свободно и да помаха на хората, салонът е решен в моден черен кожен интериор. Фаровете му са специфични, мощни и несъответствуващи за сериен автомобил. В него са внедрени и всички тествани технологии на автомобилостроенето от последната година.

Лидерите на някогашния Съюз на съветските социалистически републики също са употребявали създадени в страната им коли. Сталин е имал ЗИС-115, Хрушчов – ЗИЛ-111, Брежнев – ЗИЛ-114. След 1990 година обаче тази процедура е изоставена и водачите на Русия минават на коли, създадени зад граница.

В момента колата, на която се появява президентът Владимир Путин е голямата бронирана лимузина Mercedes-Benz S600 Guard Pullman. Тя е надеждно предпазена от вероятно нахлуване със стрелково оръжие или граната и има мотор с мощ от 517 к.с.

Следващият съветски президент обаче ще одобри властта и ще се появи пред обществото през март 2018 година с нов автомобил-специално създаден за президента от концерна „ Калашников “ и с наименованието „ Кортеж “.

Предвижда се към 5000 автомобила от тази серия да бъдат пускани годишно на пазара за свободна търговия. Разбира се, те ще се разграничават от президентския вид, само че като цяло ще имат съвсем същите механически параметри.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР