Затова бизнесът предупреждава, че България върви към британския модел на

...
Затова бизнесът предупреждава, че България върви към британския модел на
Коментари Харесай

Работодатели настояват за генерална реформа на пенсиите, отваряли черна дупка в бюджета

Затова бизнесът предизвестява, че България върви към английския модел на базова пенсия и друга част, която да се дефинира от вложения и пенсионни фондове.

При актуализацията на пенсиите през последните години се позволяват съществени неточности, вследствие на което разноските за пенсии нарастват с до 23%, настояват от бизнеса. Това води до недостиг от 3,7 милиарда лв. и до неправда с най-бързи темпове да се подвигат пенсиите на хората, които са внасяли най-ниски осигуровки.

Така бюджетът на държавното публично обезпечаване, с цел да покрива пенсии, разчита на националния бюджет, споделя Щерьо Ножаров от Стопанската камара:

" Тоест ние към този момент имаме пенсионна система, която разчита на зареждане от налози, което почва да смуче държавния бюджет като черна дупка и ще би трябвало да си дадем сметка да продължаваме ли с осигурителна система или да минем както във Англия страната обезпечава на всички 1 минимална базова пенсия и оттова нататък всеки се оправя с вложения в пенсионноосигурителни компании, вложения в финансови сдружения и по този начин нататък, тъй като ние вървим в тази посока ".

В момента единственият буфер в бюджета за покриване на неотложни заплащания са финансовите разноски, откъдето могат да се вземат към 2 милиарда лв., счита бизнесът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР