Затлъстяването на децата се увеличава във всички страни по света.

...
Затлъстяването на децата се увеличава във всички страни по света.
Коментари Харесай

Внимание, майки! Тези 4 неща ще предпазят децата ви от затлъстяване

Затлъстяването на децата се усилва във всички страни по света. В Европа 22 милиона са с наднормено тегло, като всяка година броят им се усилва с милион и двеста хиляди, написа noviteroditeli.bg.
Българчетата са на 6 място по затлъстяване и наднормено тегло в света. Водят американците, а ние сме в челото на страните от Европейския съюз.

Статистиката ни сочи, че всеки трети първокласник е с наднормено тегло, а в другите възрастови групи процентът е сред 17 – 22. Прогнозите за 2020 година сочат, че този % ще надвиши 40.
Само за последните 10 години броят на малчугани с наднормено тегло у нас се е нараснал 2 пъти. И цифрите към този момент са стряскащи.

Известно е, че затлъстяването стартира от утробата. След това продължава - дебело бебе, пълничко дете, пълен възпитаник и възрастен с наднормено тегло. Всеки стадий натрупа след себе си куп заболявания.

И това е забавно: Невена Манолова: 30% от рака е обвързван с храната - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

Нарушената обмяна на веществата подвига риска от захарна болест. При децата със затлъстяване диабетът е 4 пъти по-чест, доста се усилва и заплахата от високо кръвно, сърдечно-съдови и дихателни заболявания.

Добрата вест е, че до тези последствия може да не се стигне. Защото на всеки стадий има решение.
А най-разумно е да не се постанова да водим битка с килограмите. Просто да не допуснем детето да ги натрупа с няколко елементарни ограничения.

Ето рекомендациите на Световната здравна организация:

1. Яжте разнородни артикули през цялата бременност. Така бебето в утробата ще се запознае с другите усети на храните.

2. Кърмете бебето най-малко през първите месеци. Това ще разреши на бебето да открие разнообразни усети. Адаптираните млека не му дават този късмет, тъй като те с непрекъснат състав и идентичен усет.

3. Когато започнете да захранвате бебето и да въвеждате твърди храни, започнете от тези, които то познава още от вътреутробния интервал – това, което сте яли по време на бременността. Така детето ще одобри новите храни по-лесно.

И не се колебайте да оферирате настойчиво един артикул 8-10 пъти поредно. Едва тогава имате късмет, хлапето да го оцени и да го хареса.

4. Не добавяйте към храна на детето нито сол, нито захар. Защото усетът се гради от най-ранна възраст и по-нататък то ще избира по-сладко или солено.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР