Затлъстяването има множество последици за здравето, включително повишен сърдечно-съдов риск

...
Затлъстяването има множество последици за здравето, включително повишен сърдечно-съдов риск
Коментари Харесай

Повишеният прием на протеин може да попречи на възстановяването на теглото след диета

Затлъстяването има голям брой последствия за здравето, в това число нараснал сърдечно- съдов риск и риск за психологичното здраве като меланхолия и  тревога .

Отслабването е главната цел на лекуването на затлъстяването. Въпреки това,  оповестяват, че след първичната загуба на  тегло, е съвсем несъмнено .

В допълнение,  на диети за намаляване откри, че над 50% от загубата на тегло се възвръща в границите на 2 години и че над 80% от изгубеното тегло се възвръща в границите на 5 години.

Разбирането по какъв начин да се предотврати възобновяване на тежестта след диетично ограничаване може да проправи пътя за усъвършенствани проекти за лекуване на затлъстяване.

Наскоро учени изследваха резултатите на диети с разнообразни равнища на протеин върху равнищата на мазнини при мишки след диетично ограничаване.

Това изследване допуска, че след къс интервал на диетично ограничаване – като от време на време недояждане или нискокалорична диета – диета с високо наличие на протеини може да попречи на възобновяване на тежестта посредством попречване на растежа на чревните бактерии Lactobacillus , които са виновни за чревната всмукване на липиди.

Проучването беше оповестено неотдавна в .

Как диетата води до възобновяване на тежестта

Предишни изследвания, като това , допускат, че някои диети могат да насърчат възобновяване на тежестта посредством смяна на състава на чревните бактерии.

За актуалното изследване учените изследват по какъв начин диетичните ограничавания, последвани от обикновено хранене, засягат мастната маса. Те откриха, че връщането към обикновено хранене след диетично ограничаване води до бързо струпване на мазнини.

От по-нататъшни опити те означават, че повишението на равнищата на мазнини се дължи на увеличеното асимилиране на мазнини в червата.

След това учените проучиха кръвни проби от мишки преди, по време и след краткосрочно диетично ограничаване, с цел да разпознават евентуални способи за поддържане на загуба на тегло.

Те откриха, че избрани аминокиселини в кръвта се покачват по време и след диетично ограничаване.

Ефекти от приема на протеини върху контрола на тежестта

За да схванат по какъв начин равнищата на протеини могат да повлияят на усвояването на мазнини след диета, учените са хранели мишки с храни богати на протеини, храни с обикновено наличие на протеини и с ниско наличие на протеини след краткосрочно диетично ограничаване.

Те откриха, че високо протеиновата диета е най-ефективна за попречване на бързото възобновяване на тежестта и също по този начин за отчасти поддържане на загуба на тегло по-късно.

За да схванат по какъв начин диета с високо наличие на протеини понижава възобновяване на тежестта, учените проучиха резултатите й върху разхода на сила. Мишките на естествена протеинова диета, са имали по-висок разход на сила от тези на високопротеинова диета, което демонстрира, че изгодите от високопротеиновата диета идват от другаде.

От по-нататъшни проби те откриха, че диетите с високо наличие на протеини понижават чревната всмукване на мазнини.

След това учените проучиха фекални проби от мишки, хранени с огромни количества протеин и естествени количества протеин след диетично ограничаване. Те разкрили, че мишките на естествена диета имат по-високи равнища на  Lactobacillus  бактерии, в сравнение с мишките на високопротеинови диети.

За да видят дали равнищата на Lactobacillus са повлияли на възобновяване на тежестта, учените давали на мишките пеницилин в продължение на една седмица, преди да ги подложат на ограничаваща диета. Те откриха, че пеницилинът понижава Lactobacillus  без да визира други бактерии и доста понижава чревната всмукване на мазнини по-късно.

Учените заключават, че контрола на Lactobacillus  след диетично ограничаване с диета с високо наличие на протеини или антибиотици може да предотврати затлъстяването след диета.

Протеиновата тактика, употребена в изследването, може да наподобява привлекателна за тези, които желаят да отслабнат, само че имайте поради, че данните към момента са лимитирани и са нужни повече изследвания.

Съвети за здравословно ръководство на тежестта

За да запазят тежестта си след диета, се предлага на пациентите да употребяват задоволително протеини. Това не значи безусловно по-високи равнища на протеин, а достатъчното количество въз основа на състава на тялото на човек.

Достатъчният банкет на протеини оказва помощ за опазване на чистата телесна маса по време на дейната фаза на загуба на тегло. Запазването на чистата телесна маса предизвиква цялостното здраве и качеството на живот, изключително с придвижване на възрастта.

Ето пет точки за поддържане на тежестта в дълготраен проект:

  • ястие на по-малко модифицирани храни
  • ястие на повече плодове и зеленчуци
  • вървене минимум 8000 стъпки дневно
  • познаване на потребностите ви от калории и следене на калории благодарение на приложение
  • готвене вкъщи, вместо хранене в заведения за хранене

Навиците в метода на живот, като увеличение на равнищата на извършения и здравословно хранене с високо наличие на протеини и фибри, са от решаващо значение за поддържане на загуба на тегло.

Виж още:

  • Какво е протеин
  • Най-добрият протеин за намаляване
  • Колко протеин дневно
  • Кога да одобряваме протеин, преди или след подготовка
  • Има ли опасности от приема на прекомерно доста протеин
Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР